bookblog.ro

Cum să pui fericirea într-o cutie și s-o vinzi

Scris de • 20 June 2013 • in categoria

Titlu: Start up 100$
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2013
Traducere:
Numar pagini: 318
ISBN: 978-606-8360-39-3
Cumpara cartea

Chris Guillebeau este antreprenor și scriitor. A reușit să călătorească în aproape toate țările din lume, lucrând pe cont propriu pentru diferite publicaţii online, dar și ca voluntar în Africa de Vest. În calitate de gazdă a World Domination Summit, o adunare internaţională a oamenilor cu idei creative, Chris se preocupă îndeosebi de încurajarea demersurilor individuale şi de „a da umanității ceva înapoi”.

Cumpără titlul în engleză

Cartea de față este menită să ajute oamenii care au idei de afaceri și care nu au curajul sau condițiile necesare pentru a porni la drum. Guillebeau vine cu o serie de date, recomandări, studii, exemple de afaceri care au reușit sau nu, tocmai pentru a ne demonstra că se poate și ca e loc de noi idei pe piață, trebuie doar să acționezi.

„Banii sunt mai buni decât sărăcia, chiar dacă numai din motive financiare.” Woodie Allen

Ceea ce m-a atras la aceasta carte este chiar titlul. M-a făcut curioasă. Cum poți să pornești o afacere cu 100 de dolari? Ca o necunoscătoare ce sunt în domeniu, m-am gândit ca poate în carte o să găsesc un fel de listă cu cheltuieli necesare la deschiderea unei afaceri, care să însumeze la final 100 de dolari. Dar era mult prea simplu să fie așa. În carte am găsit sfaturi și exemple de mici afaceri de succes precum și povestea lor. Autorul ne împărtășește din propria experiență, el însuși având afaceri. În călătoriile şi cercetările sale, Chris a descoperit foarte multe persoane care și-au construit afaceri cu venituri de peste 50.000$ anual pornind de la o investiţie modestă (în multe cazuri 100$ sau mai puţin); din acest grup a ales să se concentreze asupra celor mai reprezentative 50 de studii de caz. În aproape toate aceste exemple, oameni fără abilități speciale au descoperit că puteau valorifica anumite aspecte ale pasiunilor lor şi au reușit să-şi organizeze vieţile astfel încât să se bucure de mai multă libertate şi de împlinire personală. Mi s-a părut o idee foarte bună aceea de a miza pe abilitățile tale personale chiar dacă nu sunt deosebite, totul se rezumă la a face ce îți place cu adevărat.

Ce mi-a mai plăcut e faptul că la finalul fiecărui capitol am găsit tips&tricks pentru tema abordată și mi-au mai plăcut listele cu pași pentru lansarea unui produs sau pentru testarea instantă a pieței, principiile de care trebuie să ții cont pentru a nu pierde bani, planul de promovare a unui produs și exemplele pot continua.

 • Plusuri

  Experiența vastă a autorului, numeroasele afaceri care au reușit pornind cu o investiție mică.

 • Recomandari

  Tuturor

Categorie: | Autor: | Editura:Citeste cele 3 COMENTARII si spune-ti parerea!

 1. Poligraf spune:

  Astfel de lucruri marunte ce sunt vandute sub forma de cadouri, sunt deliciul celor din market. Cu cat se cumpara mai mult cu atata statutul de “prost” este mai mare. Pana la urma fericirea este rezultatul acteui mic capriciu.

  raspunde

 2. Poligraf spune:

  Astfel de lucruri marunte ce sunt vandute sub forma de cadouri, sunt deliciul celor din market. Cu cat se cumpara mai mult cu atata statutul de “prost” este mai mare. Pana la urma fericirea este rezultatul acelui mic capriciu.

  raspunde

 3. Poligraf spune:

  Ce afacere poti sa-ti incepi in Romania cu o 100$, cand taxele de deschidere a unei firme te duce pe la 500$.

  raspunde

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeste si

Copyright ©2011 Bookblog.ro