bookblog.ro

Thrive: „Când s-a făcut atât de târziu așa de devreme?”

Scris de • 6 January 2021 • in categoria ,

Titlu: Thrive. Cea de-a treia metrică pentru redefinirea succesului și creare unei vieți pline de bunăstare, înțelepciune și miracol
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2020
Traducere:
Numar pagini: 291
ISBN: 978-606-722-401-6

„Thrive” este genul acela de carte pe care ar trebui să o citim cu toții înainte de a fi prea târziu. Căci așa cum spunea dr. Seuss pe care Arianna Huffington îl citează în introducerea cărții sale: Se face noapte înainte să vină amiaza. Decembrie a sosit înaintea lui iunie. Dumnezeule, cum a zburat timpul! S-a făcut atât de târziu așa de devreme?”.

Trăim într-o perpetuă foame de timp. Nu avem timp să ne ocupăm de sănătatea noastră, să începem dieta aceea pe care o amânăm de la o lună la alta, să ne apucăm de sport, să ne relaxăm, să petrecem mai mult timp cu oamenii pe care îi iubim... și astfel, zilele, lunile, anii trec în timp ce noi ne plângem de lipsa timpului și ne amăgim cu planuri pe care nu avem TIMP să le transformăm în realitate. Știm ce este bine, dar nu știm cum să trecem la acțiune și cum să continuăm.

Arianna Huffington – cea care a creat platforma de știri și opinii The Huffington Post, devenită unul dintre cele mai prestigioase branduri media online – ne propune să câștigăm mai mult timp și să ne construim o viață mai bună prin redefinirea conceptului de succes. Undeva, pe parcursul evoluției speciei umane, s-a ajuns la concluzia că succesul, o viață bună, înseamnă să facem mai mulți bani, să ne cumpărăm o casă mai mare, un telefon mai performant și să avansăm cât putem de mult în carieră. Toate preocupări legitime, dar insuficiente pentru a atinge acea viață mai bună, la care aspirăm cu toții – adică, o viață în care să ne simțim bine cu noi înșine.

„Această definiție a succesului (legată de bani și putere) poate funcționa – sau cel puțin pare să funcționeze – pe termen scurt. Pe termen lung, însă, doar banii și puterea sunt ca un scăunel cu două picioare – poți sta așezat o vreme, dar, în cele din urmă, te vei răsturna cu el. Și din ce în ce mai mulți oameni care au foarte mult succes se răstoarnă.”

Momentul acestei „răsturnări” este diferit de la o persoană la alta (uneori, poate fi un diagnostic medical care ne sperie, alteori, pierderea unei ființe dragi, eșecul unui proiect profesional, sau... pur și simplu, o carte pe care o citim sau o discuție cu un prieten la o cafea), dar, în cele mai multe cazuri, atrage după sine re-gândirea priorităților și căutarea unor sensuri noi.

Structurată în patru mari capitole (care sunt, de fapt, pilonii re-gândirii succesului: Bunăstare, Înțelepciune, Miracol și Dăruire), „Thrive” este o carte care vă va ajuta să vă puneți ordine în gânduri, care aduce dovezi științifice despre importanța somnului, despre dependența de tehnologie, și poate fi un punct de plecare important în călătoria fiecăruia dintre noi către o viață cu sens și înțelepciune. O lectură cu atât mai necesară după un an... care ne-a întins la maxim resursele și, poate, ne-a făcut să regândim modul nostru de viață, relațiile și prioritățile.

  • Plusuri

    Stilul narativ simplu, de o mare claritate al autoarei, exemplele personale pe care le aduce în sprijinul ideilor exprimate și folosirea dovezilor științifice și ale cercetărilor din psihologie pentru a ne convinge să pornim într-o călătorie de dezvoltare personală, care ne poate schimba viața.

  • Recomandari

    O carte frumoasă, umană, care ne face să re-gândim modul în care ne trăim viața.

Categorie: , | Autor: | Editura:Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeste si

Copyright ©2011 Bookblog.ro