bookblog.ro

Tu ce linii vrei să tragi azi?

Scris de • 18 August 2016 • in categoria

Titlu: Zentangle
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2015
Numar pagini: 128
ISBN: 9786063302329

Metoda Zentangle este o modalitate ușoară, relaxantă și distractivă de a crea imagini frumoase, desenând modele structurate , ne spune Jane Marbaix, instructor Zentangle autorizat, încă din introducerea volumului, prezentând și „ustensilele” recomandate pentru a dezvolta aceste proiecte. Animale, litere, mandale (zendale), ștampile, zentangle pentru copii și alte modele abstracte din catalogul dedicat, fiecare își are capitolul și provocările pentru a alege forma care te atrage ori chiar pentru a inventa tu un nou șablon.

zentangle ex 2

Totul a pornit, de fapt, de la nevoia noastră de a scrijeli și mâzgăli pe hârtii, bucăți de șervețel, facturi și ce altceva mai avem la îndemână în timp ce vorbim la telefon, ascultăm o prezentare lungă sau mai știu eu ce. O formă de meditație, până la urmă, ori de mindfulness, dacă vreți – o metodă de a te elibera și concentra în timp ce desenezi, aducând astfel arta în viața de zi cu zi. Cam așa poate fi descris Zentangle. Fiecare linie trebuie desenată cu precizie și atenție, spun invetatorii metodei, Rick și Maria, pe site-ul oficial. Mie-mi amintește de practica maeștrilor caligrafi, budiști zen în mare măsură, că doar numele metodei nu este întâmplător.

zentangle ex

În volumul Zentangle. Noua metodă de desen care te relaxează și te inspiră Jane Marbaix prezintă multe modele și proiecte artistice, fie că vorbim de globuri de Crăciun, felicitări sau cercuri umplute cu linii și tușe abstracte. O idee bună de timp liber pentru a depăși blocaje creative ori pentru a contempla o problemă, pentru a te destresa ori pentru a petrece câteva ore distractive alături de familie, prieteni, copii.

Parte din curentul cărților de colorat pentru adulți, cel mai probabil, Zentangle prezintă o metodă similară de meditație și concentrare. Relaxarea prin artă și un alt fel de a desena.

  • Recomandari

    Tuturor celor care vor să se relaxeze desenând.

Categorie: | Autor: | Editura:Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeste si

  • Cum sa fii propriul tau psihoterapeut

Copyright ©2011 Bookblog.ro