bookblog.ro

La cinci paşi de tine: O atracţie letală

Scris de • 19 July 2019 • in categoria

Titlu: La cinci paşi de tine
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2019
Traducere:
Numar pagini: 288
ISBN: 978-606-33-3691-1
Cumpara cartea

Mi s-a întâmplat deseori să devin curioasă în privinţa unei cărţi datorită unui film. Aşa s-a întâmplat şi cu „La cinci paşi de tine” după ce am văzut filmul Five Feet Apart, cu Haley Lu Richardson şi Cole Sprouse în rolurile principale.

Ecranizarea spune povestea a doi adolescenţi bolnavi de fibroză chistică, boală de care nu mai auzisem până în acel moment. Aceasta slăbeşte enorm capacitatea de funcţionare a plămânilor, obligând bolnavul să rămână internat în spital pe perioade lungi pentru tratament şi supraveghere. De asemenea, îl privează pe acesta de majoritatea activităţilor pe care le face orice om normal, prin simplul fapt că devin prea obositoare pentru el.

Astfel, cei doi adolescenţi, Stella şi Will, îşi petrec cea mai mare parte a timpului în camera de spital, care devine o a doua casă. Pentru ei, moartea e mai aproape şi mai palpabilă, iar viaţa nu le oferă prea multe distracţii.

Cu toate acestea, Stella este o persoană extrem de optimistă. Redactează zilnic o listă cu lucruri de făcut, are un canal de Youtube pe care postează aproape în fiecare zi câte un filmuleţ despre viaţa ei, îi place să viziteze salonul cu bebeluşi nou-născuţi şi lucrează la propria aplicaţie concepută pentru bolnavii de fibroză chistică pentru a-i ajuta cu schema de tratament.

Viaţa ei este una organizată, îşi ţine în cameră propriul cărucior cu medicamente aranjat tacticos, urmează procedurile spitalului cu conştiinciozitate şi nu îşi pierde speranţa în posibilitatea unui transplant de plămâni.

În universul ei bine pus la punct aterizează Will, un adolescent care este exact opusul ei. Nu urmează tratamentele, nu crede într-o potenţială vindecare, este pesimist şi sarcastic. Din momentul în care se cunosc, viaţa Stellei se dă total peste cap. O sâcâie inconştienţa cu care acesta refuză medicamentele, o deranjează glumele lui răutăcioase şi o supără faptul că începe să îi pese de el…

Haley Lu Richardson and Cole Sprouse in FIVE FEET APART.

Sursa foto: variety.com

Relaţia lor evoluează treptat, de la tachinări la un interes sporit unul faţă de celălalt. Încep să îşi povestească trecutul, cu amintiri din spitale şi cu cele din viaţa personală de acasă. Will şi Stella încep să simtă fiorii iubirii, însă dragostea lor este cea mai imposibilă dintre toate deoarece Will este infectat şi cu bacteria B-Cepacia, aspect care îi reducea şi mai mult şansele la supravieţuire iar dacă Stella stă prea aproape de el sau chiar dacă îl atinge, se poate infecta cu bacteria mortală, iar şansa ei la un potenţial transplant de plămâni ar dispărea pentru totdeauna.

Atracţia lor devine letală la propriu. Asistenta care are grijă de ei, pe nume Barb, le reaminteşte mereu că trebuie să respecte o distanţă de siguranţă între ei, care este de... şase paşi.

Însă Stella, deşi ea era cea care respecta cu sfinţenie toate regulile şi toate procedurile, se hotărăşte la un moment dat să fure şi ea ceva bolii care îi chinuie: 1 PAS. Practic, elimină unul din cei şase paşi distanţă dintre ei, astfel încât, măcar simbolic, să poată fi mai aproape de Will, pe care ajunge să îl iubească atât de intens.

Vă recomand din suflet cartea şi filmul, este una dintre cele mai profunde şi impresionante poveşti de dragoste pe care le-am citit vreodată. Veţi vedea cum aceasta vă va rămâne în minte şi în suflet mult timp după aceea.

Vă las aici şi trailerul filmului, ca un mic preview:

  • Plusuri

    O poveste de iubire impresionantă, cu personaje charismatice, de o profunzime emoţionantă.

  • Recomandari

    Atât adolescenţilor, cât şi adulţilor.

Categorie: | Autor: | Editura:Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeste si

Copyright ©2011 Bookblog.ro