bookblog.ro

Amant cu voia soţului

Scris de • 7 March 2009 • in categoria

0Autor: Gaelle Guernalec-Levy
Rating: Gaelle Guernalec-Levy- Amant cu voia soţului rating - recenzii carti
Editura: Trei
[Cumpără cartea]

Gaelle Guernalec-Levy-Amant cu voia soţului - recenzieAmant cu voia soţului este un roman erotic în sensul extrem de sexual al termenului. A fost prima dată când am citit un roman din această categorie, aşa că am fost destul de surprinsă. Totuşi, actele sexuale nu sunt gratuite, ci propulsate de o emoţie puternică. Aduse la un stadiu de pasiune incontrolabilă, iraţională, însă datorită iubirii.

Dacă nu eşti obişnuit cu tipul de roman erotic, s-ar putea să te sperii încă de la primul capitol, care este şi unul din cele mai fruste. Se întâmplă cam tot ce se întâmplă şi într-un film erotic explicit. În acelaşi timp, lucrurile sunt cu atât mai interesante cu cât sunt povestite de o femeie. De autoarea Gaelle Guernalec-Levy, jurnalistă în viaţa de zi cu zi, ce se identifică cu naratoarea şi persojanul principal al cărţii. În general, întreaga carte mi s-a părut a fi o fantezie extrem de personală a autoarei.

Amant cu voia soţului este o carte subţire, de citit într-o noapte, ce se adresează în special femeilor. Asta cred fiindcă sunt surprinse foarte multe sentimente mai mult sau mai puţin subtile, însă foarte personale pentru oricare adolescentă ce devine, în timp, soţie şi mamă. Este despre prima iubire din liceu, primii fluturi închişi în stomac ce se zbat cu putere să iasă, despre furnicăturile şi fierbinţeala primelor atingeri mai intime. Despre dorinţa de a fi cunoscută de un bărbat. Primul bărbat.

Amant cu voia soţului are o structură un pic deosebită începând cu sfârşitul şi continuând cu capitole alternative ce fac referire la trecut sau la prezent, până se unesc la final în prezent. Astfel, te ţine acolo cu fiecare capitol ca un episod al unui serial care se încheie provocator pentru a te face nerăbdător să vezi continuarea. Un artificiu simplu şi eficient. Această alternare are şi rolul de a da un caracter sinusoidal energiei pe care ţi-o transmite acţiunea, schimbând sentimente adânci cu plăceri superficiale.

Amant cu voia soţului
este despre o poveste de dragoste din liceu, adorată şi niciodată uitată, ce reînvie peste mulţi ani, după întâlnirea cu cel care a determinat-o, când este prea târziu pentru iubire, dar nu şi pentru sex. Frustrarea rămasă de atunci, datorată neîmplinirii, se vindecă acum prin mistuirea pasiunii între aşternuturi. Sau pe jos. Ceea ce face această poveste interesantă este poate chiar situaţia din titlu, faptul că iubitul din liceu, revăzut după ani, este acceptat de soţul femeii îndrăgostite - sufleteşte de soţ, trupeşte de cel din trecut.

Această carte nu aş recomanda-o totuşi celor care nu au destul sânge rece sau deschidere spre aceste subiecte fiindcă s-ar putea să rămână foarte contrariaţi de anumite aspecte. Spre exemplu de prezentarea unui club esanjist cu camere speciale pentru cupluri. Sau de vorbele soţului care îi spune ei, despre fostul ei iubit: "i-am deschis uşa şi l-am primit în pat fiindcă te poate aduce la orgasm, situaţie care mi se pare sexualmente excitantă şi omeneşte salutară."

Totuşi, mai departe de erotismul acestei cărţi, am găsit în ea mult despre ce înseamnă prima iubire, credinţa - manifestată aproape fizic - că vei împarţi întreaga viaţă cu acel om, de care până la urmă ajungi într-un fel sau altul să te desparţi, iar peste ani să dai seama că nu v-aţi fi potrivit de fapt. Că totul era doar o flacără de moment generată de atracţia fizică, pentru a te potrivi într-adevăr cu cineva şi a te căsători fiind necesare alte lucruri. Cum sunt înţelegerea, comunicarea, preferinţele comune.

"Imi iubeam soţul, îmi plăcea să fac dragoste cu el, îmi plăceau cultura şi umanismul lui, simţul autoironic, gustul pentru lecturi, blândeţea lui, modul în care ştia să fie ca un tată auster şi ludic în acelaşi timp. Cu toate acestea eram întinsă în patul acela, complet abandonată, fremătând sub mângâierile unui alt bărbat de care nu ştiam mai nimic, de care mă izbisem în altă viaţă."

Va invit aşadar să o citiţi, cei care credeţi că rezistaţi anumitor scene de obicei interzise. Este o carte simplă, pe alocuri simplista, o fantezie pe care orice femeie o poate la un moment dat dezvolta, pornită dintr-o neîmplinire trecută, pentru a se vindeca acum. O carte despre diferenţa dintre iubirea pasională, "senzationala" şi iubirea raţională, calmă. În fiecare minut în timp ce citeam auzeam pe fundal melodia de mai jos, aşa că vreau să o împărtăşesc şi cu voi. Seamănă mult cu povestea cărţii.

Categorie: | Autor: | Editura:Citeste cele 2 COMENTARII si spune-ti parerea!

 1. dimitrios spune:

  “Totuşi, actele sexuale nu sunt gratuite, ci propulsate de o emoţie puternică. Aduse la un stadiu de pasiune incontrolabilă, iraţională, însă datorită iubirii”. Ce rationamente extraordinare… Asa gandea si biata Gia Carangi, de atata sex nu mai putea vedea iubirea si nici intelege… Iubirea e un strop din Dumnezeu, din vesnicie, nu prea are mari legaturi cu erectia! Nu e un afront, ci o parere.

  LD

  raspunde

 2. Gia spune:

  da, iubirea e si un strop de Dumnezeu, de vesnicie si ce spuneam…

  “…5. Cei doi sani ai tai par doi pui de caprioara, doi iezi care pasc printre crini.
  6. Pana nu se racoreste ziua, pana nu se-ntinde umbra serii, voi veni la tine, colina de mirt, voi veni la tine, munte de tamaie.
  7. Cat de frumoasa esti tu, draga mea, si fara nici o pata…” Cantarea cantarilor

  raspunde

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeste si

Copyright ©2011 Bookblog.ro