bookblog.ro

New York, New York

Titlu: Trilogia New York-ului
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2015
Traducere:
Numar pagini: 398
ISBN: 978-606-710-185-0
Cumpara cartea

De la o vreme, de fiecare dată când aud alăturarea de cuvinte „roman” și „thriller” e ca și cum cineva ar apăsa un buton care declanșează o stranie reacție la nivelul subconștientului meu și mă trezesc că îmi doresc din tot sufletul să citesc respectiva carte. Asta m-a atras ca un magnet și la Triloga New York-ului, acel blurb de pe spate care spune despre cele 3 mini-romane scrise de Paul Auster că sunt „thrillere seducătoare”.

Cumpără titlul în engleză

[Citeste tot Articolul]

Citeste cele 2 COMENTARII si spune-ti parerea!

Invizibil

0Invizibil recenzie
Autor: Paul Auster
Rating: Invizibil rating - recenzii carti
Editura: Univers
Anul apariţiei: 2010
Traducere: Cristiana Vişan
256 pagini
ISBN: 978-99931-13-07-2

(ediţia în limba engleză)

Înainte de a ajunge să citesc cartea, auzisem că prin Invizibil Paul Auster s-a întors la arta povestitului (ca şi cum ar fi uitat-o în ultima vreme), oferind o istorie emoţionantă de dragoste, pasiune şi mister, departe de căutările autofage din ultimele trei cărţi. S-ar prespune că în acest roman Auster a scris din nou despre oameni, mai puţin despre personaje sau despre sine. Însă cum vechile obiceiuri mor greu, şi Invizibil poate fi citit ca o meditaţie asupra scrierii şi vieţii livreşti sau ca o demonstraţie tehnică. În plus, autorul sugerează într-un interviu că l-am putea citi printre rîndurile romanului pe el însuşi, în versiunea "tînăr şi naiv" şi în cea de "narator experimentat". Pe la jumătatea romanului, vom vedea că nici una dintre acestea nu este de încredere...

Invizibil este un Bildungsroman, în centrul său se află Adam Walker, a cărui evoluţie o putem citi din patru perspective narative. În prima dintre ele - Primăvara - Adam este student la Columbia, în 1967, are ambiţii literare pe măsura celor sexuale, iar acestea din urmă pe măsura timidităţii. [Citeste tot Articolul]

Citeste cele 2 COMENTARII si spune-ti parerea!

The Invention of Solitude

Titlu: The Invention of Solitude
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2005
Numar pagini: 208
ISBN: 9780571227273

Starea pe care mi-o dau cărţile lui Auster este o emoţie vecină cu exasperarea, venită din faptul că nu se dezice de la a scrie pe aceleaşi teme, dar altfel de fiecare dată, un altfel supus uneori experimentului sau gustului epocii. Pe de-o parte, nu oboseşte să caute un sens al realităţii, o ordine în hazard, pe de altă parte, romanele sunt scrise în aşa fel încît "teza" este invizibilă.
[Citeste tot Articolul]

Acest articol are 1 COMENTARIU. Spune-ti parerea!

In the Country of Last Things

Titlu: In the Country of Last Things
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 1988
Numar pagini: 188
ISBN: 9780140097054

În ce îl priveşte pe Paul Auster şi trecerea mea din roman în roman, două întrebări revin constant: "Cum scrie Auster poezie?" şi "Cum ar scrie Auster dacă ar fi femeie?". La prima numai volumul său de poezii - pe care nu îl am - mi-ar răspunde. La a doua a făcut-o povestirea In the Country of Last Things. Astfel ar scrie Auster dacă ar fi femeie. Poate vă întrebaţi cum anume.
[Citeste tot Articolul]

Citeste cele 2 COMENTARII si spune-ti parerea!

Oracle Night

Oracle Night Paul Auster

Titlu: Oracle Night
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2003
Numar pagini: 243
ISBN: 9780805073201

Se intimpla sa vrei un autor complet, sa citesti tot ce a publicat, uneori fara a fi necesar. In ce ordine? Dupa cum apar cartile, dupa cum le gasesti, dupa cum se leaga intre ele? Prefer ordinea intimplarii, dupa cum ma poarta coincidentele. Asa se intimpla cu Paul Auster: Oracle Night vine dupa The Brooklyn Follies cu alt subiect, alte personaje, dar adincind aceleasi teme. Probabil ca este ilogic ca un volum despre care spun ca aprofundeaza temele sa fie precedent celuilalt, cronologic vorbind. Acest fapt ma face sa ma intreb daca nu cumva scrierile lui Paul Auster se subtiaza, pierd din substanta si cistiga in aglomeratie, devenind un fel de "world culture mix".
[Citeste tot Articolul]

Acest articol are 1 COMENTARIU. Spune-ti parerea!

The Brooklyn Follies

Titlu: The Brooklyn Follies
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2005
Numar pagini: 320
ISBN: 9780805077148

One should never underestimate the power of books; ideea ii apartine lui Nathan Wood, personajul- narator al romanului The Brooklyn Follies. Am vazut-o ca pe unul din nodurile in care se prinde proza lui Auster, nu numai aici, dar si in Leviathan sau The Book of Illusions. Desigur, definitia pentru "book" trebuie sa fie cuprinzatoare, pina la urma, ce e acel lucru care face o carte sa fie carte si nu un delir absorbit de el insusi?
[Citeste tot Articolul]

Spune-ti parerea!

Copyright ©2011 Bookblog.ro