bookblog.ro

Mai bine era mortul vinovat!

Titlu: Vinovat fără vină
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2018
Traducere:
Numar pagini: 352
ISBN: 978-606-33-3103-9

Luna octombrie a fost o lună a romanelor polițiste pentru tine. După un maraton de romane nordice scrise de un singur autor, al cărui rezultat îl veți vedea în această toamnă, la rând au urmat, ca să rămânem în zonă (una de confort, pentru mine), tot romane polițiste. Iar pe această linie s-a înscris, cum altfel, o autoare pe care nu am mai citit-o de la începutul mileniului trei sau, mai degrabă, din mileniul trecut.

Da, oameni buni, este vorba de cel mai vândut autor de ficțiune din toate timpurile, nimeni alta decât creatoarea celebrilor Miss Marple și Hercule Poirot, faimoasa Agatha Christie, o autoare care se pare că și la noi se vinde la fel de bine ca în mai toate colțurile lumii, din moment ce este editată și reeditată pe bandă rulantă. [Citeste tot Articolul]

Spune-ti parerea!

O supradoză de ingeniozitate

Titlu: O dupradoză de moarte
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2014
Traducere:
Numar pagini: 240
ISBN: 978-606-686-857-0
Cumpara cartea

Un, doi, în pas vioi,
Trei, patru, la ușă e dracu’,
Cinci, şase, bagă beţe în roate,
Şapte, opt, sub pomul copt,
Nouă, zece, ne vom petrece,
Unşe, doişpe, băieţii se pitesc,
Treişpe, paişpe, pe fete le iubesc,
Cinşpe, şaişpe, iubite sunt toate,
Şapteşpe, optşpe, pe sub duzi,
Nouăşpe, douăzeci, am rămas mofluzi...

(În engleză, „One, Two, Buckle My Shoe”, cântecel pentru copii popular în Anglia)

Agatha Christie (mai multe despre autoare, aici) nu mai are nevoie de o prezentare, fiind cunoscută drept regina romanului poliţist. Sunt sigură că, de-a lungul timpul, prin mâinile oricărui cititor feroce, a trecut cel puţin un volum de-al său. Stilul Agathei este inegalabil, şi fie că vrei sau nu, te trezeşti prins în mijlocul acţiunii, încercând să îl ajuţi pe Hercule Poirot să dezlege un mister. [Citeste tot Articolul]

Citeste cele 3 COMENTARII si spune-ti parerea!

Asasinarea lui Roger Ackroyd

Titlu: Asasinarea lui Roger Ackroyd
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2014
Traducere:
Numar pagini: 312
ISBN: 978-606-686-926-3
Cumpara cartea

M-am apucat de acest roman cu mare interes, cu dorinţa de a pătrunde iar în lumea misterioasă a lui Hercule Poirot, de a dezlega enigmele care planează asupra crimelor şi, într-un final, de a îmbina piesele puzzle-ului şi a descoperi asasinul. Am început lectura cu speranţa că, măcar de această dată, voi descoperi adevăratul criminal. Vai-şi-amar cât m-am înşelat! Cred că este practic imposibil să înţelegi cum funcţionează mintea Agathei Christie, cum reuşeşte să te întoarcă pe toate părţile, să iţi ofere speranţe şi în următorul minut să ţi le spulbere. Este impresionant faptul că această autoare are capacitatea de a face cititorul să se simtă incapabil sau chiar nătărău.

Cumpără titlul în engleză

[Citeste tot Articolul]

Citeste cele 3 COMENTARII si spune-ti parerea!

Acele mici celule cenușii

Titlu: Poirot investighează
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2012
Traducere:
Numar pagini: 217
ISBN: 978-606-609-277-7
Cumpara cartea

Cărticica de câteva sute de pagini în format mic ce cuprinde unsprezece întâmplări ale personajului Hercule Poirot este suficientă pentru a te apropia de simpaticul belgian și a face din el o figură dragă și cunoscută.

Cumpără titlul în engleză

[Citeste tot Articolul]

Spune-ti parerea!

Martorul mut

0Autor: Agatha Christie
Rating: 4 stele - Agatha Christie - Martorul mut rating - recenzii carti
Editura: Rao

Agatha Christie - Martorul mut - recenzie cartiÎmi vine greu să cred că voi putea citi vreodată un roman scris de Agatha Christie care să mă plictisească, care să nu mi se pară ireproşabil construit, care să nu mă atragă atât de puternic în lumea sa misterioasă încât să nu mă uit peste umăr bănuitoare, măcar pentru câteva zile, după criminali dubioşi sau indicii inedite.

În acelaşi timp, dincolo de admiraţia mea fără margini pentru iscusinţa şi perspicacitatea cu care Christie îşi zămisleşte neobosită fiecare poveste, mă găsesc într-o situaţie ingrată atunci când sunt nevoită să vorbesc despre un roman semnat de ea - oricare ar fi acesta - şi să îl încadrez în şablonul unei recenzii tradiţionale. Cum ai putea vorbi despre o alambicată istorie a unei crime fără să dai de gol indicii, fără să intri cu bocancii în sufletul poveştii?
[Citeste tot Articolul]

Citeste cele 6 COMENTARII si spune-ti parerea!

Copyright ©2011 Bookblog.ro