bookblog.ro

Ultima cruciadă a furnicilor

Titlu: Revoluția furnicilor
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2015
Traducere:
Numar pagini: 616
ISBN: 978-606-758-463-9
Cumpara cartea

Așa cum spune și descrierea cărții, Furnicile a fost romanul în care ne-au fost prezentate cele două lumi, în Ziua furnicilor a avut loc marea bătălie între specii, iar acum a venit momentul pentru ca securea războiului dintre furnici și oameni să fie îngropată pentru totdeauna (oare?). Bernard Werber nu se dezminte nici de această dată și ne oferă un ultim capitol grandios al trilogiei sale de neegalat.

Cumpără titlul în engleză

[Citeste tot Articolul]

Citeste cele 4 COMENTARII si spune-ti parerea!

Lumea prin ochii unor furnici

Titlu: Furnicile
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2015
Traducere:
Numar pagini: 283
ISBN: 9786065798762
Cumpara cartea

Anul trecut am văzut Ant-Man, un film de la care nu aveam așteptări foarte mari – chit că purta sigla Marvel, personajul mi se părea destul de obscur, iar premisa puțintel ciudată – și pe care am ajuns să-l ador, în special datorită modului unic în care s-a folosit de... furnici. Așa că, a doua zi, mi-am comandat primele două părți ale trilogiei lui Bernard Werber, fiind convins că o să le găsesc cel puțin fascinante. Dar de atunci au trecut mai bine de șase luni și o parte din mine s-a temut că nu voi regăsi acea scânteie de entuziasm pe care am avut-o în trecut și că nu voi reuși să găsesc nimic de apreciat la Furnicile. Oh, cât m-am înșelat!

Cumpără titlul în engleză

[Citeste tot Articolul]

Spune-ti parerea!

Sfîrşitul unei iluzii

Titlu: Suita franceză
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2014
Traducere:
Numar pagini: 352
ISBN: 978-973-46-4904-4
Cumpara cartea

Istoria manuscrisului Suitei franceze este la fel de fascinantă ca romanul în sine. Publicat în 2004, la peste 60 de ani de la scrierea sa, manuscrisul nefinalizat a fost păstrat într-un cufăr încredinţat de autoare fiicei sale, Denise, înainte de deportarea la Auschwitz. Irène Némirovsky a murit în 1942 în lagărul sus-numit. Fusese o scriitoare influentă în Franţa, cu succes la public şi la critică, fără vreo preocupare pentru originile sale evreieşti, cel puţin pînă la ocupaţia nazistă în Franţa. [Citeste tot Articolul]

Citeste cele 2 COMENTARII si spune-ti parerea!

Literatura fantastică a secolului XIX

Titlu: Un caz de divorț: Povestiri fantastice
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2013
Traducere:
Numar pagini: 324
ISBN: 978-973-463-557-3
Cumpara cartea

„Simt mai întâi o neliniște vagă, care mi se strecoară în suflet și-mi face pielea să se înfioare. Privesc în jur. Nimic. Și aș vrea ceva. Ce? Ceva de neînțeles. Deoarece mi-e teamă de necunoscutul din spatele uși, de după perdea, din dulap sau de sub pat. Și totuși, știu că nu e nimic nicăieri. Întorc brusc capul pentru că mi-e teamă de ce este în spatele meu, deși nu este nimic și știu asta. Mă agit, îmi simt spaima crescând; și mă închid în camera mea, și mă bag în pat, și mă ascund în așternut; și, ghemuit, făcut covrig, închid ochii cu disperare și stau așa la nesfârșit, cu gândul că lumânarea a rămas aprinsă pe noptieră și ar trebui totuși stinsă. Dar nu îndrăznesc.”

Cumpără titlul în engleză

[Citeste tot Articolul]

Spune-ti parerea!

Copyright ©2011 Bookblog.ro