bookblog.ro

Indefinit

Titlu: Hotel Iris
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2014
Traducere:
Numar pagini: 192
ISBN: 978-973-689-676-7
Cumpara cartea

„Hotel Iris” a văzut prima dată lumina tiparului în 1996, scriitoarea sa, Yōko Ogawa, fiind foarte apreciată în Japonia unde a cules numeroase și prestigioase premii pentru lucrările sale. Din păcate pentru mine și pentru critică Hotel Iris a trecut precum o pisică neagră în noapte – aproape neobservată, deși este cea mai tradusă carte dintre operele autoarei.

Cumpără titlul în engleză

[Citeste tot Articolul]

Spune-ti parerea!

Autoportretul scriitorului ca alergător de cursă lungă

Titlu: Autoportretul scriitorului ca alergător de cursă lungă
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2009
Traducere:
Numar pagini: 324
ISBN: 978-973-46-1556-8

Murakami scriitorul versus Murakami omul

Pain is inevitable. Sufference is optional.

În Autoportretul scriitorului ca alergător de cursă lungă Haruki Murakami îşi dezvăluie o cu totul altă faţă, o latură a personalităţii care pe mine m-a surprins foarte tare, fiind obişnuită cu stilul metropolitano-fantastic al romanelor sale fantasy desprinse dintr-o Japonie cosmopolită şi occidentalizată. De această dată stilul său este clar şi simplu, fără fraze alambicate sau "floricele", însă de o profunzime limpede, cu metafore şi aforisme ce îndeamnă la meditaţie asupra sensului existenţei fiecăruia dintre noi.

Aşa cum mărturiseşte însuşi scriitorul în prefaţa romanului său, această scriere reprezintă însumarea gândurilor sale scrijelite de-a lungul anilor în care şi-a măsurat existenţa între maratoane şi cărţi publicate, conferinţe şi cursuri, călătorii în SUA şi Hawaii. Autenticitatea notiţelor este dată tocmai de modul în care au fost rearanjate pentru a crea acest roman autobiografic, întrucât capitolele marchează un alt colţ al lumii în care Murakami se afla, cât şi data. [Citeste tot Articolul]

Citeste cele 3 COMENTARII si spune-ti parerea!

Copyright ©2011 Bookblog.ro