bookblog.ro

O altă viziune asupra vieții „călăului lui Hitler”, Reinhard Heydrich

Titlu: Călăul lui Hitler. Viața lui Heydrich
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2014
Traducere:
Numar pagini: 688
ISBN: 978-606-8623-50-4
Cumpara cartea

„Reinhard Heydrich este socotit a fi una dintre cele mai malefice figuri ale secolului XX, un personaj detestabil chiar și în cadrul elitei naziste. Nenumăratele documentare televizate, izvorâte din fascinația răului, au oferit imagini cunoscute din viața sa uimitoare, existând nenumărate relatări senzaționale despre asasinarea sa în 1942 și valul de represalii de o brutalitate fără precedent, care au culminat cu distrugerea satului Lidice din Boemia. Cea mai spectaculoasă operațiune a serviciilor secrete de pe tot parcursul celui de-al Doilea Război Mondial, istoria operațiunii Anthropod și urmările sale violente au acaparat imaginația populară încă din 1942, furnizând material pentru creațiile lui Heinrich Mann, Lidice (1942), Bertolt Brecht, Și călăii mor (1943) și Laurent Binet HHhH (2010), roman extraordinar, căruia i s-a acordat premiul Goncourt.” (din Introducere, semnată de Robert Gerwarth).

Cumpără titlul în engleză

[Citeste tot Articolul]

Spune-ti parerea!

Războiul civil din Cambogia din perspectiva unei fetițe de 5 ani

Titlu: Întâi l-au omorât pe tata
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2013
Traducere:
Numar pagini: 336
ISBN: 978-606-936-881-7
Cumpara cartea

„Viața la fermă este plictisitoare, nu prea ai cum să te distrezi, dar măcar avem mâncare destulă. Spre deosebire de perioada când trăiam în Phnom Penh, aici nu am niciun prieten, nu vorbesc cu nimeni în afară de cei din familie. Este dificil să-mi fac prieteni pentru că mi-e frică să nu scap vreun cuvânt din greșeală. Mi-e pur și simplu groază că aș putea trăda secretele familiei noastre. Tati spune că partidul Angkar a desființat piețele, școlile și universitățile și a interzis banii, ceasurile, pendulele, magnetofoanele și televiziunile.”

Cumpără titlul în engleză

[Citeste tot Articolul]

Citeste cele 3 COMENTARII si spune-ti parerea!

Prima „carte reportaj” pe marginea tragediei scufundării Titanicului

Titlu: O noapte de neuitat
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2013
Traducere:
Numar pagini: 208
ISBN: 978-973-135-764-5
Cumpara cartea

„Deodată, Fleet zări o formă drept în fața lor, chiar mai întunecată decât întunericul nopții adânci. La început era mică, cam de dimensiunea a două mese lipite una de alta, se gândi el, însă cu fiecare secundă ce trecea, creștea și se apropia. Imediat, Fleet bătu clopotul gabiei de trei ori, pentru a semnala pericolul din fața vaporului. În același timp, ridică telefonul și-l sună pe ofițerul de pe punte.
- Ce-ai văzut? îl întrebă o voce calmă de la celălalt capăt.
- Un ghețar drept în față! răspunse Fleet.
- Mulțumesc, zise celălalt, uimitor de calm și politicos.”

Cumpără titlul în engleză

[Citeste tot Articolul]

Spune-ti parerea!

Copyright ©2011 Bookblog.ro