bookblog.ro

---

Top 5 de la … Cecelia Ahern

Scris de • 7 November 2013 • in categoria Top 5

Cecelia-AhernPentru că își trăiește viața în și prin literatură, iar capul său zumzăie de idei noi pe care să le transforme în povești scrise ori vizuale (doar e producător TV și scrie adesea pentru teatru), Cecelia Ahern nu putea să nu fie o cititoare la fel de „feroce”.

Când am stat de vorbă cu ea, afirmând cu tărie că trebuie să citești cât mai mult pentru a te forma ca scriitor, ne-a dezvăluit câțiva dintre preferații săi, nu neapărat în această ordine. După cum arată și titlurile de mai jos, preferința pentru realism magic nu este chiar întâmplătoare:

1 Dacă ar fi să aleg un preferat, iubesc crime fiction - Lee Childs și Karen Slaughter. Lee Childs are o serie pentru care trăiesc! Tocmai am terminat ultimul roman apărut în serie. De obicei, ele apar în jurul zilei mele de naștere, așa că sunt cadoul meu. Nu l-am întâlnit niciodată pe Lee Childs, însă cred că m-aș face de rușine în preajma lui...
2 Una dintre cărțile mele preferate este The Time Traveler’s Wife de Audrey Niffenegger, ador cartea asta, mi-aș fi dorit să o scriu eu!
3 De asemenea, îmi place foarte mult Aimee Bender și a sa The Particular Sadness of Lemon Cake . Ea are și o colecție de nuvele, foarte diferite și speciale, care îmi plac și mă inspiră de fiecare dată – când le citesc, simt că nu sunt chiar atât de ciudată.
4 Îmi place și The Five People You Meet in Heaven de Mitch Albom, o idee foarte deșteaptă.
5 Oricum, iubesc foarte mult cărțile.

Foto





Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright ©2011 Bookblog.ro