bookblog.ro

Speranța unui nou început… fără sfârșit

Scris de • 30 October 2023 • in categoria ,

Titlu: Începuturi fără sfârșit
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2023
Traducere:
Numar pagini: 512
ISBN: 978-630-319-220-8

Începuturi fără sfârșit, romanul scris de Rebecca Yarros, a fost, poate, una dintre cele mai mari surprize ale acestui an. Nu neapărat pentru că nu mă așteptam să îmi placă, dar am pornit în lectură fără a fi avut, de fapt, așteptări.

Însă așteătările au apărut chiar după primul capitol: mă așteptam la o poveste nu doar plină de mister, o poveste complexă care să mă poarte prin mai multe timpuri, cu sublime pusee romantice, ci și la o poveste dramatică, în care la final are să mi se dezvăluie ceva absolut neașteptat. Am avut parte de toate acestea? Bineînțeles!

Toate cele de mai sus, asezonate într-un roman splendid scris, în care s-a putut observa iubirea pentru cuvinte și poveste a lui Rebecca Yarros. Chiar s-a dovedit faptul că romanul de față a ajuns să îmi depășească cu mult așteptările. A fost un roman cu de toate – intrigă, dezvăluiri, mărturisiri, mister, multă pasiune și povești de dragoste absolut superb conturate!

Totul începe în momentul în care Georgia Stanton și Noah Harrison se întâlnesc. Noah este un celebru autor de romane de dragoste – chipeș, însă destul de arogant –, iar Georgia Stanton este strănepoata lui Scarlett Stanton, o altă autoare cunoscută, prolifică, însă acum decedată. Scarlett a fost idolul lui Noah, și acesta vrea să își ia angajamentul de a duce la bun sfârșit romanul încă neterminat al acesteia.

Deși crede că se va ridica la așteptările standardelor deja impuse, se pare că Georgia nu este chiar de aceeași părere. Când o convinge, în schimb, că poate face asta, cei doi ajung să descopere, încetul cu încetul, care este sursa de inspirație a poveștii deja scrise. Și, mai mult decât atât, ajung să pătrundă într-o lume care le-ar fi fost altfel inaccesibilă, într-una dintre cele mai emoționante și profunde povești de dragoste, definite de curaj, sacrificii, multă pasiune și, mai ales, mister.

Mai multe scrisori au fost anexate capitolelor, scrisori care spun o splendidă poveste de iubire între Scarlett și un bărbat, Jameson. Povestea pe care Scarlett a vrut să o scrie a fost cea a dragostei lor, iar motivul pentru care cartea nu a fost niciodată terminată este că, în cele din urmă, finalul nu este cel mai fericit. O emoționantă poveste de dragoste pe care Scarlett a trăit-o în timpul celui de Al Doilea Război Mondial nu are cum să se termine prea fericit, nu-i așa?

Însă această poveste o ajută pe Georgia să învețe din greșelile trecutului. Încetul cu încetul, în fața cititorului se conturează o poveste la fel de emoționantă, despre curaj și despre noi începuturi. Despre sacrificii, despre iubire, despre compromisuri.

Atracția dintre cei doi – Goergia și Noah – devine evidentă, dar lucrurile nu pot fi chiar atât de ușoare. Începuturi fără sfârșit este o carte asezonată cu de toate, și nu doar cu dramă și povești de dragoste.

În sfârșit, dincolo de povestea care chiar m-a convins, mi-a plăcut tare mult modul în care scrie Rebecca Yaros. Atent, bine dozat, cu figuri de stil și metafore, cu fragmente profunde, care te emoționează și îți dau de gândit. Mi-a plăcut tare mult cum a reușit să creioneze perioada de război, culoarea locală a acelor timpuri, tabieturi și norme sociale, dinamica societății.

Un roman scris pe două planuri temporale, care îți oferă o perspectivă completă și complexă asupra poveștii. Deși are mai bine de cinci sute de pagini, cu siguranță veți citi foarte rapid această carte, deoarece vă prinde încă de la primele pagini. Iar lectura curge parcă de la sine, purtându-vă într-o poveste de-a dreptul fascinantă, plină de mister, emoție și multă, multă pasiune. Chiar mi-a plăcut și a fost o adevărată surpriză literară a anului 2023!

Text scris de Andrei Cioată.

  • Plusuri

    O poveste complexă, în care regăsim pasiune, mister, intrigă, dramă și multă emoție!

  • Minusuri

    Parcă aș fi vrut ca relația dintre Noah și Georgia să fie ceva mai bine evidențiată și, de ce nu, poate chiar mai intensă.

  • Recomandari

    O carte perfectă pentru cei care iubesc poveștile de dragoste presărate, totuși, cu ceva mai mult decât doar romance și pasiune.

Categorie: , | Autor: | Editura:Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeste si

Copyright ©2011 Bookblog.ro