bookblog.ro

---

Citește un #fragment din thrillerul „Soția de la etaj” de Rachel Hawkins

Scris de • 3 November 2021 • in categoria Thriller, Fragmente

Jane își câștigă traiul plimbând câinii bogătașilor din Thornfield Estates, un cartier rezidențial plin de vile uriașe, mașini de lux și casnice plictisite, unde nimeni nu bagă de seamă dacă Jane mai șterpelește uneori câte-o bijuterie. Și unde nimeni nu se gândește să-i pună la îndoială identitatea.

Dar totul se schimbă când tânăra face cunoștință cu Eddie Rochester, un văduv misterios. Care e tânăr, bogat, fermecător și care îi poate oferi protecția de care are nevoie.

Dar amintirea soției lui, care a murit recent într-un accident, le umbrește fericirea. Cum ar putea Jane să se compare cu Bea, o femeie frumoasă și ambițioasă, care construise de la zero o afacere de succes? Va reuși ea totuși să-l cucerească pe Eddie înainte ca trecutul – al lui sau al ei – să-i distrugă?

„Ce s-ar fi întâmplat dacă Jane Eyre nu ar fi fost atât de naivă? Citiți acest thriller captivant și veți afla.“ Vulture

„Povestea unui triunghi amoros ciudat, care o să vă țină cu sufletul la gură până la ultima pagină.“ CNN

 

FRAGMENT

Mă întorc în livingul cu canapeaua lui de un roz‑aprins și cu scaunele înflorate, cu rafturile pline de cărți și mă uit în jur.

Măcar o dată, nu caut să fur ceva. Nu știu ce spune asta despre mine ori despre Eddie sau ce sentimente am față de Eddie, dar nu vreau să iau nimic de la el. Vreau doar să‑l cunosc. Să învăț ceva. Ca să fiu sinceră cu mine însămi, îmi doresc să mă uit la fotografii cu el și cu Bea.

Nu există niciuna în sufragerie, dar zăresc spații pe perete unde, cândva, au atârnat tablouri. Iar polița șemineului este suspect de goală, ceea ce mă determină să cred că, pe vremuri, nu a fost doar suportul unor sfeșnice din argint.

Mă duc pe hol, tenișii mei scârțâie și mă întâmpină aceeași senzație de pustiu.

Sus.

Lemnul e fin sub picioarele mele și nu văd spații goale aici, ci doar obiecte de artă de bun‑gust.

Pe palier, e o masă cu un bol de sticlă pe care îl recunosc de pe site‑ul Southern Manors, cel în formă de măr. Îmi trec ușor degetele peste el, înainte să urc cele câteva trepte până la primul etaj. E întunecat aici, luminile sunt stinse, iar soarele încă nu s‑a înălțat destul ca să pătrundă prin ferestre. De o parte și de alta, sunt uși, dar nu încerc să le deschid.

Mă apropii totuși de măsuța din lemn de sub o fereastră cu vitralii, aflată în capătul holului. Pe ea, se odihnește o singură fotografie, în ramă de argint. Exact ce mi‑am dorit și ce mi‑aș fi dorit să nu văd niciodată. Mă întrebasem cum arătau Bea și Eddie împreună. Acum știu.

Frumoși.

Dar e mai mult decât atât. Mulți oameni sunt frumoși, mai ales aici, în cartier, unde toți își permit să se îngrijească. Nu e vorba de părul ei perfect și de silueta fără cusur, de zâmbetul ei strălucitor și de costumul de baie scump. Pur și simplu, cei doi se potrivesc. Stau amândoi pe o plajă splendidă, ea zâmbește spre cameră, iar el zâmbește spre ea.

Fiecare își găsise perechea. Lucrul acela pe care cei mai mulți dintre noi îl caută, fără să‑l găsească vreodată, lucrul acela despre care presupusesem că nu există, deoarece, în lumea asta largă, de unde ar putea apărea o persoană care să ți se potrivească numai ție?

Însă Bea era perfectă pentru Eddie, înțeleg acum și, brusc, mă simt mică și proastă. Sigur, flirtase cu mine, dar probabil strict din obișnuință. Îi stătea în fire. Dar el se bucurase de așa ceva. Cu siguranță, nu mă voia pe mine.

— Am făcut poza în Hawaii.

Mă răsucesc și cheile îmi cad printre degete, care mi‑au amorțit brusc.

Eddie stă pe hol, chiar la capătul scărilor, sprijinindu‑se de perete, cu picioarele încrucișate. Azi, poartă blugi și o cămașă albastră, dintre acelea care par simple, dar care costă, probabil, mai mult decât câștig eu în două săptămâni la cafenea sau plimbând câini. Mă întreb cum o fi să ai atât de mulți bani, încât să cheltuiești chiria cuiva pe un obiect de îmbrăcăminte. Ochelarii de soare îi atârnă într‑o mână. Face semn din cap, arătând spre masă.

— Fotografia, precizează el, de parcă n‑aș fi știut la ce se referă. Eu și Bea în Hawaii, anul trecut. Acolo ne‑am cunoscut, de fapt.

Înghit în sec, vârându‑mi mâinile în buzunarele de la spate ale blugilor și mă îndrept de spate.

— Căutam baia, îi explic.

Schițează un surâs.

— Bineînțeles, îmi zice, dezlipindu‑se de perete și pornind spre mine.

Rachel Hawkins s-a născut în 1979, în SUA, și a făcut studii de gen aplicate la literatura engleză din perioada victoriană, la Auburn University. O vreme, a predat limba și literatura engleză la Liceul Sparkman din Harvest, Alabama. Romanele ei pentru adolescenți au fost traduse în mai multe limbi și s-au bucurat de un mare succes, multe dintre ele devenind bestselleruri The New York Times. Printre acestea, se numără: Hex Hall (2010), Demonglass (2011), Spell Bound (2012), School Spirits (2013), Rebel Belle (2014), Miss Mayhem (2015), Lady Renegades (2016), Prince Charming (2018), Her Royal Highness (2019). The Wife Upstairs (2021; Soția de la etaj, Armada, 2021) este prima sa carte pentru adulți. În prezent, autoarea definitivează Reckless Girl.





Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright ©2011 Bookblog.ro