bookblog.ro

---

Lansare de carte: „Focul” de Daniela Krien

Scris de • 9 April 2024 • in categoria Stiri

Editura Humanitas Fiction vă așteaptă miercuri,  10 aprilie, ora 19.00 la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bd. Regina Elisabeta nr.38) la lansarea romanului Focul de Daniela Krien, recent apărut în colecția „Raftul Denisei”, în traducerea Ramonei Trufin,  o meditație despre dragoste, atunci când pasiunea pare să fi dispărut.

„Intriga se desfășoară cu lejeritate estivală, iar profunzimile intelectuale ale romanului ies la iveală treptat.“ — Der Spiegel
Participă: Dorica Boltașu, scriitoare, Emilia Chebac, blogger literar, și Nona Rapotan, editor-coordonator al Bookhub.ro Moderatorul întâlnirii va fi Denisa Comănescu, Director al Editurii Humanitas Fiction.
Accesul este gratuit, în limita locurilor disponibile, în baza unei rezervări prin eventbook.
 
Căsnicia lui Rahel și a lui Peter a fost tensionată încă de când un student l-a pus pe Peter în centrul unei polemici pe rețelele de socializare, acuzându-l că nu ar fi respectat identitatea de gen. La rândul ei, Rahel se confruntă cu întrebări care țin de propria identitate. Misterul care plutește asupra tatălui ei – Cine este? Unde este? De ce mama ei nu i-a vorbit niciodată despre el? – și problemele pe care le descoperă în practica terapeutică devin o sursă de auto­analiză. Însă ritmul alert al vieții citadine, îndemnând la amânarea esențialului, este întrerupt de o vacanță, o izolare care îi va face pe cei doi să pornească într-o călătorie deopotrivă a regăsirii de sine și a redescoperirii celuilalt.
 Daniela Krien s-a născut la Neu-Kaliß, în Germania de Est, în 1975. În 1999 s-a mutat la Leipzig, unde locuiește și în prezent cu cele două fiice ale sale. A urmat la Leipzig comunicarea și mass-media, audiind și cursuri de studii culturale. Din 2010 se dedică în exclusivitate scrisului. Romanul ei de debut, Irgendwann werden wir uns alles erzählen (Cândva ne vom povesti totul), din 2011, a fost tradus în 15 limbi și a fost ecranizat de Emily Atef. În 2014 îi apare volumul de povestiri Muldental. În 2015 a primit Premiul pentru debut Nicolaus Born. În 2020 i s-a decernat Sächsischer Literaturpreis pentru scrierile sale în proză. Romanul Iubirea în caz de urgență (Die Liebe im Ernstfall; Humanitas Fiction, 2021), publicat în 2019, a fost finalist al Premiului pentru literatură „Text & Sprache“ des Kulturkreises der deutschen Wirtschaft. În 2019 a ajuns numărul 1 pe lista bestsellerelor Der Spiegel timp de trei săptămâni, și drepturile lui de traducere sunt vândute în peste 28 de țări. Cel mai recent roman al său, Focul (Der Brand, 2021; Humanitas Fiction, 2024), a ajuns numărul 1, respectiv numărul 3 pe lista bestsellerelor în Elveția și în Der Spiegel. Romanul este nominalizat la Dublin Literary Award 2024 și este în curs de traducere în peste 12 țări.
Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright ©2011 Bookblog.ro