bookblog.ro

PR-ul la nevoie se cunoaşte

Scris de • 6 November 2013 • in categoria

Titlu: Managementul crizei: cum să planificăm şi să punem în practică o strategie de ieşire din criză
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2012
Traducere:
Numar pagini: 233
ISBN: 606-18-0110-7

Am oscilat între două titluri pentru recenzia de faţă: „PR-ul la nevoie se cunoaşte” sau „Pregăteşte-te de război pe timp de pace”. Oricare dintre aceste două sintagme definește la fel de bine rolul major pe care îl au relaţiile publice în procesul de dezvoltare frumoasă şi profitabilă a unei companii, dar mai ales atunci când apar urgenţe, situaţii conflictuale şi probleme de imagine, mai exact momentul numit „criză”.

Deşi au trecut ceva ani de când PR-ul a câştigat şi la noi teren, fiind integrat în majoritatea companiilor şi firmelor, indiferent de mărimea lor sau de domeniul de activitate, încă mai există persoane care nu ştiu ce înseamnă relaţiile publice şi din păcate nu le acordă atenţia necesară.

Dar să fim optimişti, deoarece există numeroase cărţi de business care explică strategii şi termeni din domeniu, astfel încât cel puţin cei interesaţi, să înţeleagă mai bine despre ce este vorba şi cum poate fi folosit PR-ul atât în vremuri de „pace”, cât şi în vremuri de „război”.

O astfel de carte binevenită pe piaţa literaturii de specialitate este şi Managementul crizei: cum să planificăm şi să punem în practică o strategie de ieşire din criză, scrisă de Thierry Fusalba, consilier pe probleme de comunicare cu grad de locotenent – colonel (da, nu este o glumă, este absolvent al învăţământului militar superior şi titular al unei diplome de studii superioare cu specializarea apărare şi securitate), totodată masterand în comunicare internaţională.

Punctul forte al cărţii este reprezentat de faptul că totul este construit pe scheletul unei strategii de luptă. Pentru că, până la urmă, pentru a trece cu bine de o situaţie de criză, este necesară o pregătire temeinică, aşa cum fac soldaţii. Nu ştim niciodată cât va dura pacea şi când anume va izbucni războiul, dar compania, mai exact oamenii din interior, trebuie să fie gata să riposteze corespunzător.

Iar situaţiile de criză ale diverselor companii, mai mici sau mari corporaţii, sunt o realitate a vieţii noastre de zi cu zi. Şi ştim fiecare în parte, de pe scaunul de consumator, cât de repede îţi pierzi încrederea într-un brand sau produs atunci când se răspândeşte ceva negativ despre acesta: fie legat de calitate, de asocieri cu situaţii / persoane nepotrivite, în urma unei atitudini greşite, a unei erori şi aşa mai departe.

Pe o piaţă atât de competitivă, este din ce în ce mai greu să te menţii pe linia de plutire, şi cu atât mai mult să urci în top. Urcuşul este greu, iar căderea neaşteptată, rapidă şi nu poţi fi salvat de un CTRL + Z. De aceea este vital să ştii ce trebuie făcut în momentul în care te confrunţi cu o astfel de situaţie de criză.

  • Plusuri

    Expunerea informaţiilor într-o manieră strategică şi ilustrarea diverselor soluţii date cu exemple.

  • Recomandari

    Celor care activează sau sunt interesaţi de domeniul relaţiilor publice, al comunicării şi al marketingului, dar şi celor care deţin un business sau care vor să aibă la un moment dat propria afacere.

Categorie: | Autor: | Editura:



Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeste si

Copyright ©2011 Bookblog.ro