bookblog.ro

Paris, orașul iubirii…

Scris de • 14 August 2014 • in categoria

Titlu: Amor la Paris
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2011
Traducere:
Numar pagini: 322
ISBN: 978-973-128-516-0
Cumpara cartea

„Nu aștepta ca dragostea să te găsească. Cumpără-ți un bilet de tren, urcă în vagon și du-te după ea! Ce ai de pierdut?”

Cumpără titlul în engleză

Amor la Paris este povestea unei tinere profesoare de franceză, Charlotte Summers, care descoperă că iubitul o înșală chiar înainte de a se muta împreună la Paris. Lăsând la o parte șocul prin care trece, ca o femeie puternică și independentă ce este, hotărăște să plece la Paris oricum... singură.

Cu inima frântă și viața dată peste cap, Charlotte se hotărăște să își schimbe cu totul stilul de până acum: vrea să se comporte ca un bărbat în relații și își deschide un blog prin intermediul căruia să împărtășească experiența sa cu toate femeile din lume. Această atitudine e susținută și de noua sa prietenă, Lexi, care nu are niciun interes pentru bărbați în afară de sex. La scurt timp după mutarea în Paris, Charlotte îl cunoaște pe vecinul său Luc - francezul perfect, pe jumătate dezbracat tot timpul, și ușor, ușor începe să se îndrăgostească de el.

Cartea este plină de scene amuzante, ceea ce o face puțin diferită de ce am citit până acum din acest gen de literatură, iar autoarea construiește câte o poveste pentru fiecare personaj secundar. Da, sunt clișee la tot pasul, așa cum vă așteptați, dar nu sunt obositoare, sunt atât cât se cere.

Ceea ce mi-a plăcut la această carte este că te introduce în atmosfera Parisului, cu cafenelele sale, garsonierele minuscule și bărbații chic. Am apreciat faptul ca autoarea a vrut să creeze o poveste realistă a personajului principal: deși este conștientă că prietenul ei este un nemernic și nu merită osteneala, în adâncul sufletului ar vrea să îi demonstreze că se descurcă foarte bine și fără el. Cred că orice fată se recunoaște puțin în această ipostază...

  • Plusuri

    Personajele și atomsfera în care te introduce povestea.

  • Minusuri

    Faptul că Charlotte are tot timpul tendința de a-și aminti de fostul său prieten e puțin frustrant.

  • Recomandari

    Este o carte ușoară, de vară... o recomand fetelor care vor ceva de citit pe plajă sau la piscină.

Categorie: | Autor: | Editura:Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeste si

Copyright ©2011 Bookblog.ro