bookblog.ro

Necesitatea de a vinde ca raţiune de a exista pe piaţă

Scris de • 26 September 2013 • in categoria

Titlu: Bazele marketingului
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2013
Numar pagini: 159
ISBN: 978-606-18-0170-1

În ultima perioadă am fost destul de atrasă de domeniul marketingului, în special de cel online, din moment ce am stat în preajma unor oameni profesionişti în acest sector.

Mă încântă de fiecare dată necesitatea de a fi inovativ, de a veni cu strategii bine puse la punct şi de a te strecura cumva în mintea potenţialului client, pentru a-i anticipa mişcările şi pentru a ghici ce anume îl va convinge să îţi cumpere produsele sau serviciile.

În plus, am început să conştientizez din ce în ce mai mult că orice business are nevoie de un marketing inteligent, mereu cu un pas în faţa concurenţei, pentru obţinerea succesului şi pentru a vinde, aceasta fiind până la urmă raţiunea de a exista pe piaţă.

De aceea am vrut să lecturez cartea de faţă, Bazele marketingului, de Mihaela Funaru, interesată fiind să aflu informaţii noi din sfera acestui domeniu. Sinceră să fiu, nu am fost foarte atentă la ce anume conţine cartea, deoarece eu mă aşteptam la studii de caz şi la noutăţi atractive.

Lucrarea se adresează în special studenţilor, dar şi celor care vor să afle teoriile care stau la baza marketingului. Mai exact, este vorba de o lucrare didactică, ca un manual. Vei găsi capitole care vorbesc despre anumite subiecte, după care va urma o secţiune de verificare, numită „Teste de evaluare/ autoevaluare”, astfel că testele pot fi folosite atât de profesori pentru examinarea studenţilor, cât şi de aceştia din urmă pentru o mai bună pregătire pentru sesiunea de examene.

Cartea cuprinde informaţii despre cercetările de marketing, politica de produs sau politica de preţ, comportamentul consumatorului, distribuţia, planul de marketing şi multe altele.

Structurarea informaţiilor sub forma unor cursuri, cât mai schematic, dar totodată cu explicaţiile necesare incluse, ajută la o mai uşoară învăţare şi reţinere a noţiunilor teoretice.

  • Plusuri

    Structurarea clară a informaţiilor.

  • Recomandari

    Studenţilor şi profesorilor din domeniul marketingului, dar şi tuturor celor pasionaţi de acest sector.

Categorie: | Autor: | Editura:Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeste si

Copyright ©2011 Bookblog.ro