bookblog.ro

Indiana Jones printre călugări buddhiști

Scris de • 26 October 2018 • in categoria

Titlu: Regatul Dragonului de Aur
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2018
Traducere:
Numar pagini: 340
ISBN: 978-973-50-6126-5
Cumpara cartea

După ce prima aventură în pădurea amazoniană a scos Jaguarul din Alexander, Isabel Allende ne propune o nouă aventură, de data aceasta în munții Hymalaiei, în ținutul Dragonului de Aur. Așa cum ne-a obișnuit din prima parte a trilogiei, plimbările prin lumi exotice - deși de data aceasta prin zăpadă - și creaturile mitice care se găsesc la capătul acestor călătorii, nu lipsesc nici de data aceasta.

Ca Într-o adevărată poveste, avem parte de un rege și un prinț ce urmează să preia tronul, o poveste de dragoste și balauri sub formă de yeti, care în acest caz sunt de partea binelui. Alexander și Nadia pornesc în această aventură fără să știe ce îi așteaptă și riscându-și viețile mult mai mult decât în prima parte, însă și aici au multe de învățat și descoperit despre sine. Nadia își află propriul animal totemic, iar micuța ei maimutică, Boroba, deși scandalizată de tot frigul care o înconjoară, devine la rândul ei o eroină.

Bandiți albaștri răpesc niște fete din regat cu gândul de a crea o diversiune, făra a-și da, însă, seama că în felul acesta pun în mișcare roțile destinului. Tânarul prinț are astfel ocazia nu doar să-și găsească aleasa inimii, ci și să-și dovedească vrednicia pentru a deveni rege, trecând prin labirintul plin de capcane care duce la renumitul oracol. În sens simbolic, labirintul îngăduie accesul la centru printr-un fel de călătorie inițiatică, dar în același timp îl interzice celor care nu sunt calificați pentru aceasta. De aceea, această incursiune în labirint are ceva mitic pentru toți cei care iau parte la ea - prințul, Nadia și Alexander - pentru că tuturor li se oferă ocazia să își învingă fricile, să își ofere ajutorul cu toată generozitatea care învinge orice teamă și să se descopere pe sine în profunzime.

Ceea ce îmi place cel mai mult la cărțile Isabelei Allende este că transmit învățături prin dialogul simplu dintre personaje, observând, explicând sau schimbând pur și simplu perspectiva asupra diverselor aspecte ale vieții. Lucruri care ni se par atât de naturale și normale încât nici măcar nu le mai observăm, sunt puse într-o nouă lumină prin aceste dialoguri vii și profunde, pline de ințelepciune.

Pentru toți îndrăgostiții de aventură, de descoperierea de sine și de lupta împotriva fricilor care îi țin blocați, această carte va fi un festin. Bucurați-vă!

 • Plusuri

  Profiunzimea ideilor prezentate, complexitatea personajelor, detaliile privind filosofia buddhista si perspectiva profundă asupra vieții.

 • Minusuri

  Povestea a părut, de data aceasta,puțin mai mult axată pe acțiune și mai puțin pe creșterea și complexitatea personajelor, a relațiilor dintre ele și a relației acestora cu lu-mea înconjuratoare.

 • Recomandari

  Celor care sunt în căutarea identității, a drumului inițiatic care să-i aducă în contact cu ceea ce sunt în profunzimea lor.

Categorie: | Autor: | Editura:Citeste cele 2 COMENTARII si spune-ti parerea!

 1. Zina spune:

  Foarte atrăgător! Mulțumesc pentru prezentare, voi căuta cartea.

  raspunde

 2. Zina spune:

  Foarte atrăgător! Mulțumesc pentru prezentare, voi căuta cartea.

  raspunde

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeste si

Copyright ©2011 Bookblog.ro