bookblog.ro

Getting things done

Scris de • 26 January 2010 • in categoria

Titlu: Getting things done
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2002
Numar pagini: 267
ISBN: 978-0142000281

(ediţia în limba engleză)

Aţi observat, poate, că pe măsură ce ne dorim să fim mai buni în tot ce facem, cu cât nivelul la care suntem urcă, cu atât aşteptările noastre devin mai mari. Ne propunem să învăţam mai mult, stabilim obiective şi proiecte mai ambiţioase. Treptat, devenim frustraţi că trebuie să renunţăm la anumite idei, copleşiţi până peste cap de prea multele lucruri care trebuie făcute, de puţinul timp pe care îl avem la dispoziţie sau de teama că nu acordăm suficientă atenţie celor mai importante acţiuni. Probabil e în natura omului să se înhame la mai mult decât poate duce.

Dacă am lucra pe o linie de producţie, unde zilele s-ar desfăşura identic, după un proces prestabilit, viaţă ar fi mult mai simplă. Însă, în cele mai multe cazuri, lucrurile nu sunt hotărâte dinainte. Nu dacă lucrezi ceva creativ. Şi în general, dincolo de partea profesională, viaţa nu ne este dată gata de trăit. Este o sumă finită de alegeri pe care le luăm conştient sau nu.

De mult mă bătea gândul să o sun pe prietenă cu care nu am mai vorbit de câteva luni. Îmi aduceam aminte periodic de asta. Cred că au trecut vreo câteva săptămâni până când am pus mâna pe telefon şi am vorbit cu ea. Ne-a luat 15 minute să povestim însă mintea mea a fost timp de două săptămâni ocupată să îmi tot spună că ar trebui să o sun. Aşa mi-am dat seamă cât timp poţi să pierzi gândindu-te la ce ai de făcut. Dacă în loc de un simplu telefon e vorba de ceva mult mai important atunci ai o mică problemă.

Cititi continuarea pe sectiunea de dezvoltare personala si profesionala.

    Categorie: | Autor: | Editura:    Lasa un comentariu

    Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

    Citeste si

    Copyright ©2011 Bookblog.ro