bookblog.ro

---

Concurs: „Fake news și dezinformare online: recunoaște și verifică” de Bogdan Oprea

Scris de • 5 May 2021 • in categoria Scriitori români, Concursuri

Editura Polirom și bookblog.ro vă oferă trei exemplare din volumul „Fake news și dezinformare online: recunoaște și verifică” de Bogdan Oprea.

„Cartea este o sinteză a dezbaterilor pe tema dezinformării și manipularii, dublată de analize de caz și de o sumă de tehnici de identificare a fake news. Ea se impune prin efortul de a face ordine într-o junglă a textelor referitoare la fake news, la dezinformare și la formele de influențare a publicurilor (persuasiune, propagandă, manipulare etc.), scoțând în evidență liniile de forță ale discuțiilor și controverselor.” - Mihai Coman 

„Manualul reprezintă efortul multor ani de documentare și studiu, deopotrivă din perspectivă academică și din perspectiva experienței mele de lucru în sfera comunicării publice. Documentarea a început oarecum în sens invers - a pornit dinspre cunoașterea empirică și a avansat spre cea științifică.” - Bogdan Oprea

Pentru a participa la concurs, spune-ne într-un comentariu la această postare de ce ai vrea să afli mai multe despre fake news.

Concursul va dura o săptămână. Câștigătorii vor fi desemnați prin tragere la sorți. Va fi luat în considerare un singur comentariu de la fiecare participant

Mult succes!

Câștigători: Andreea Rotaru, Zsolt și Seba





Citeste cele 21 COMENTARII si spune-ti parerea!

  1. Bună ziua.

    Numele meu este Adrian Dumitrache și sunt redactor Profit.ro.
    Un fost coleg de breaslă mi-a recomandat cartea scrisă de domnul Bogdan Oprea, afirmând că a găsit foarte multe informații interesante despre fenomenul fake news, tot mai prezent, din păcate, în viața noastră.
    Consider că parcurgerea cărții mă va ajuta să înțeleg mai bine acest fenomen, subtilitățile acestuia și să-l evit în activitatea pe care o desfășor în cadrul redacției Profit.ro.

    Adrian Dumitrache
    https://www.profit.ro/autor/adrian-dumitrache

    raspunde

  2. Evelina spune:

    Ca sa pot recunoaste un fake news cand apare la stiri , pe internet sau in presa scrisa.

    raspunde

  3. alex spune:

    Ca sa aflu cum se fac fake news-urile.

    raspunde

  4. Ionel Annamaria spune:

    Având în vedere că sunt foarte multe știri false, ar fi bine de știut cum să le recunoști mai ușor și să eviți să deschizi tot felul de link-uri cu titluri pompoase.

    raspunde

  5. Ana spune:

    Vreau sa învăț sa identific știrile false pentru a o învăța la rândul meu pe fiica noastră.

    raspunde

  6. Anton Sorin spune:

    Este interesant subiectul pentru ca suntem asaltati zilnic de fake news. Ar fi o oportunitate de a afla cum sa discernem.

    raspunde

  7. Nicole spune:

    Pentru a recunoaste stirile false si a reusi sa le evit.

    raspunde

  8. Zsolt spune:

    As vrea sa stiu de ce apar si cum sa nu le propag la randul meu.

    raspunde

  9. mari spune:

    O prezentare sistematica e foarte utila pentru o intelegere mai buna a fenomenului.

    raspunde

  10. Mihai T. spune:

    M-as interesa mai mult sa aflu ce sta la baza fake news.

    raspunde

  11. In aceasta perioada mai mult ca oricând avem nevoie sa știm cum sa decontam și sa distingem știrile și informațiile reale de cele intenționat eronate.

    raspunde

    • Ichim Larisa Gabriela spune:

      Bună ziua!
      Sunt profesor la o școală gimnazială și, având în vedere faptul că dezinformarea este un obicei din ce în ce mai des întâlnit în vederea manipulării, iau în calcul crearea unei discipline opționale de studiu care să aibă ca tematică fake-news-ul, impactul acestuia și modul în care, încă de la vârste fragede, putem să îl identificăm și să îl combatem.
      Manualul acesta mi-ar fi de un real ajutor în crearea suportului de curs și în stabilirea conținuturilor programei de opțional.

      raspunde

  12. Leila Laleli spune:

    Manualele sistematice sunt mereu binevenite, in orice domeniu.

    raspunde

  13. Radu Dobre spune:

    Pentru ca nu as mai vrea sa fiu mințit.

    raspunde

  14. Seba spune:

    Ar fi folositor pentru toata familia!

    raspunde

  15. Andreea C spune:

    Cred că trăim vremuri în care avem maaaare nevoie să recunoaștem fake news atât la TV, cât și în spațiul virtual.

    raspunde

  16. Traim intr-o perioada in care manipularea si fakenews sunt teribile. Avem nevoie de astfel de carti, ca cea a domnului Oprea sa putem sa identificam acest fenomen, iar cazurile concrete cu siguranta sunt revelatoare.
    Mi-as dori tare mult sa citesc aceasta carte despre care am citit numai review-uri bune.
    Multumim pentru acest concurs!
    Camelia

    raspunde

  17. Andreea Rotaru spune:

    Bună ziua! Numele meu este Andreea, sunt tânără profesoară de română la un gimnaziu din București. Am cochetat cu jurnalismul și mi-ar plăcea să câștig acest concurs, pentru a putea oferi îndrumare mai departe, pe baza cunoștințelor acumulate din experienta cu dvs. Mulțumesc! Mult curaj și succes în continuare!

    raspunde

  18. Pentru a putea distinge adevarul de minciuna si pentreu e evita intrarea in panica a mea si a familiei mele.

    raspunde

  19. Horațiu spune:

    În 25 ianuarie 1986, când la Cinematograful Lumière din Paris a rulat pentru prima dată filmul „L’Arrivée d’un Train en Gare de La Ciotat” („Sosirea unui Tren în Gara La Ciotat”) produs chiar de frații Lumière, spectatorii au fugit din sală ca să nu-i calce trenul. Nici nu le-a trecut prin minte că ce văd pe pânza din fața lor nu ar fi adevărat. Socrii mei, probabil la fel ca părinții, socrii ori bunicii voștri, se uită la televizor de pe vremea când telespectatorii erau convinși că tot ce văd în tubul catodic și aud din difuzorul acestuia e aievea. Nu sunt de acuzat că, la vremea aceea, au suferit de sindromul sosirii trenului în gară (ce vezi și auzi la cinema/tv = adevărat). E o problemă că mai suferă de el și acum, în plină societate informațională. Cum să-i convingi pe cei apropiați că cineva le-ar putea spune, cu bună știință, minciuni la televizor, pe site-urile pe care au învățat cătinel, cătinel, să intre sau pe pagina de facebook pe care le-au făcut-o nepoții? Mie mi-a fost imposibil până acum să-i scap de sindromul sosirii trenului. Sunt convins însă că domnul Oprea m-ar putea ajuta.

    raspunde

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright ©2011 Bookblog.ro