bookblog.ro

Determinismul NV

Titlu: Nord-Vest
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2013
Traducere:
Numar pagini: 320
ISBN: 978-973-46-3535-1
Cumpara cartea

„Femeia singură caută bărbat singur pentru o relație amoroasă. Și viceversa.

Persoana din clasa de jos, cu capital intelectual, dar fără avere, caută o persoană din clasa superioară, cu o avere semnificativă, pentru a se bucura de avantajele reciproce, incluzând o durată mai lungă de viață, mâncare mai sănătoasă, mai puține ore de muncă și pensionare mai rapidă, plus alte beneficii.

Animal uman dornic de mâncare și adăpost caută animal uman de sex opus, care să îi facă un urmaș și să rămână cu ea până când urmașul sus-menționat va fi capabil să supraviețuiască singur.

Niște gene dornice să supraviețuiască caută orice cale ce ar putea să ducă la replicarea lor.”

Cumpără titlul în engleză

[Citeste tot Articolul]

Spune-ti parerea!

Despre frumuseţe

0Autor: Zadie Smith
Rating:  Zadie Smith - Despre frumuseţe rating - recenzii carti
Editura: Leda

 Zadie Smith - Despre frumuseţe - recenzie carti
Consideram, în altă recenzie, posibilitatea ca entuziasmul provocat de debutul lui Zadie Smith şi includerea ei printre clasicii secolului XXI să fie reacţii grăbite. Al treilea roman al său, Despre frumuseţe, este dezamăgitor în comparaţie cu cel cu care a debutat. De fapt, nici nu rezistă la comparaţie. Surprinzător însă, Despre frumuseţe se citeşte cu mare încîntare şi împotriva tuturor stridenţelor. Faptul că lectura acestui roman este o bucurie m-a pus în faţa unei dileme: se împacă talentul evident al scriitoarei, plăcerea de a scrie cu tehnica, felul în care îşi construieşte personajele şi decorurile?

În cartea de faţă se pare că talentul şi tehnica merg în contratimp. Despre frumuseţe este o carte ambiţioasă, pretinde să surprindă şi un aspect de dezbatere social-politică (gîndirea liberală versus cea conservatoare), şi criza vîrstelor, şi problema diferenţelor rasiale, şi pe cea a imigranţilor haitieni, şi schimbarea rolurilor în familie, şi superficialitatea relaţiilor în lumea contemporană, şi ironia cu care intervine destinul. În mare parte, cartea reuşeşte să treacă peste suprafaţa tuturor acestor lucruri, cu un umor care variază de la tonic şi detaşat la crispat, dar bifîndu-le pe toate cu atîta farmec, ignoră unele aspecte. [Citeste tot Articolul]

Citeste cele 18 COMENTARII si spune-ti parerea!

Dinți albi

Titlu: Dinti albi
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2006
Traducere:
Numar pagini: 568
ISBN: 973-102-078-5

(ediţia în limba engleză)

Răul se taie din rădăcină, spun oamenii. Şi cînd te dor dinţii înfiorător, problema e la rădăcină. Nu este de mirare că personajele din romanul Dinţi albi caută întreaga viaţă rădăcini: culturale, etnice, istorice, de vreme ce trăiesc într-o lume inexplicabilă, în care nimic nu poate fi prezis sau ghicit şi nimic nu poate fi controlat. Explicaţia trebuie să stea undeva, neapărat în trecut. Timp de aproape douăzeci şi cinci de ani, familiile Jones şi Iqbal desfăşoară o saga ce trece din tragic în hilar, de la fleacuri la marea istorie.
[Citeste tot Articolul]

Citeste cele 7 COMENTARII si spune-ti parerea!

Copyright ©2011 Bookblog.ro