bookblog.ro

Sfârşitul Advertisingului aşa cum îl ştim

0Autor: Sergio Zyman
Rating: Sergio Zyman - Sfârşitul Advertisingului rating - recenzii carti
Editura: Publica

(ediţia în limba engleză)

Sergio Zyman - Sfârşitul Advertisingului - recenzie carti

Sfârşitul Advertisingului aşa cum îl ştim
este o cuprinzătoare şi extrem de pragmatică analiză a multor campanii desfăşurate pentru branduri mari, care au avut sau nu succes, acest lucru depinzând exclusiv de modul în care agenţia a abordat comunicarea. Scrisă de Sergio Zyman (fost director de marketing la The Coca-Cola Company), el vorbeşte despre Advertising din perspectiva clientului. Iar cum clientul este cel care dă banii, perspectiva lui este şi singura care contează.

Sfârşitul Advertisingului aşa cum îl ştim
ne reaminteşte povestea cu hainele cele noi ale împăratului, cu cei doi aşa-zişi croitori care îi croiesc împăratului nişte haine invizibile pe care însă i le prezintă atât de convingător, încât, vrăjit, el le va purta cu fală. Bineînţeles că toţi ceilalţi vor remarca faptul că împăratul este gol, însă nu vor spune nimic, fiindcă le-a fost indusă ideea că doar cei înguşti la minte nu pot vedea minunata stofă. Care de cele mai multe ori se cheamă notorietate, popularitate, vizibilitate şi nicidecum vânzări.

"Agentiile şi departamentele de publicitate ademenesc companiile cu promisiuni că vor realiza cele mai reuşite campanii din câte au existat vreodată. Solicită taxe enorme şi, când cineva se întreabă ce fac ei toată ziua, aceste minti creatoare" se arată ofensate şi afirmă acelaşi lucruri ca şi croitorii-şarlatani ai împăratului: "Publicitatea este o artă şi numai artiştii şi persoanele cu imaginaţie o pot înţelege..."
[Citeste tot Articolul]

Citeste cele 4 COMENTARII si spune-ti parerea!

Copyright ©2011 Bookblog.ro