bookblog.ro

Design Your Self

0Autor: Karim Rashid
Rating:  Karim Rashid - Design Yourself rating - recenzii carti
Editura: Publica

 Karim Rashid - Design Yourself - recenzie carti

De cine ascultăm?

În ce caz poţi spune despre un autor de cărţi motivaţionale sau de dezvoltare personală că este unul care ştie despre ce vorbeşte? Dacă a urmat cursuri de psihologie, dacă e psihiatru, dacă e NLP-ist sau face Analiza Tranzacţională? Pentru că de când cu explozia de astfel de cărţi am devenit puţin sceptică: se prea poate să găsesc un autor care a citit la rândul lui 2-3 volume şi se crede expert.

Cu întrebarea asta în gând am citit un număr bun de pagini din cartea lui Rashid. Aflasem că este designer industrial şi aruncasem un ochi peste cele 4 secţiuni mari ale cărţii: Trăieşte, Iubire, Muncă, Joacă. Înţelegeam cu ce autoritate îmi sugerează cum să îmi aranjez casa, dar la vederea dărniciei cu care împarte sfaturile şi a subcapitolelor următoare (Dieta, Fitness, Călătorii, Somn, etc) am devenit chiar reticentă: cât ştie el despre subiectele astea şi ce pregătire are pentru a mă îndruma? Dacă a primit premii peste premii pentru creaţiile sale înseamnă că poate pur şi simplu să îşi dea cu părerea?

Nu mi-a trebuit însă mult să descopăr de unde veneau toate sfaturile: din experienţă. Karim Rashid este genul de om care a avut o viaţă plină, care a încercat multe, a învăţat multe şi a trăit multe. Un tată artist, o mamă dependentă de soţul ei, îndemnul părinţilor de a face ce îi place, absolvirea liceului cu 2 ani mai devreme, refuzul companiilor de a îl angaja, călătorii, mutări, o relaţie sănătoasă, câteva lupte cu kilogramele, o viaţă socială solidă. Toate acestea şi multe altele au contribuit la dezvoltarea lui ca persoană.

Un bătrân tânăr

Partea bună este că Rashid nu a ajuns profesor-doctor-lector (de altfel, [Citeste tot Articolul]

Citeste cele 14 COMENTARII si spune-ti parerea!

Copyright ©2011 Bookblog.ro