bookblog.ro

Cum ar fi viața fără ele…

Titlu: 50 de idei geniale care au schimbat omenirea
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2012
Traducere:
Numar pagini: 304
ISBN: 978-606-600-654-5
Cumpara cartea

În carte sunt selectate 50 de idei/invenții care au schimbat vița de zi cu zi a oamenilor și chiar cursul omenirii. Fiecăreia îi sunt rezervate câteva pagini din care puteți afla informații esențiale despre ele. Ghiciți cine e pe primul și pe ultimul loc ? [Citeste tot Articolul]

Spune-ti parerea!

India. Ascensiunea unei noi puteri mondiale

Titlu: India. Ascensiunea unei noi puteri mondiale
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2008
Traducere:
Numar pagini: 235
ISBN: 973-675-499-9

(ediţia în limba engleză)

Situată într-un ilustru secundat în spatele Chinei, dezvoltarea Indiei nu este mai puţin parte a ascensiunii Asiei. Ascensiune care încet dar sigur va remodela o ordine culturală şi geostrategică bazată încă pe occidento-centrism. Mai mult decât oricare alt spaţiu, India a reprezentat visul european de cucerire, mântuire şi găsire a celuilalt. Nu reprezintă India capătul expediţiei lui Alexandru în Orient?! Descoperirea Americii ca popas în drumul către Indii nu este oare omagiul pe care destinul îl aduce accidentului?! Expresia de "Indiile spiritului" regăsibilă la scriitorul american Allan Bloom certifică mărturia tânjiri după un paradis supra-material.

Înecată mult timp în mareea metafizicii, imaginarul european şi occidental află în India blazonul unei noi superputeri care nu se mai supune ca în trecut dorinţelor sale şi care îşi doreşte un loc la masa celor mari. Literaturii tradiţionale despre spiritualitatea sanscrită şi hindusă i s-a adăugat de ceva vreme o tot mai consistentă aplecare către dimensiunile practice ale ascensiunii Indiei către zenit. În sensul respectiv, lucrarea lui John Farndon este binevenită publicului românesc vag şi confuz fascinat de lumina Orientului şi încă ne-racordat la realităţile geopolitice ale Asiei.
[Citeşte mai mult pe secţiunea de Ştiinţe umaniste şi religie]

Citeste cele 3 COMENTARII si spune-ti parerea!

Copyright ©2011 Bookblog.ro