bookblog.ro

Worlds within worlds

Titlu: Eon
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2013
Traducere:
Numar pagini: 688
ISBN: 978-9-73707-660-1
Cumpara cartea

Încă din copilărie era încercată de ideea de a nu fi normală. Stăpânită de dorința de a nu duce o viață obișnuită, ci de a se supune ea însăși celor mai extrordinare experiențe pe care le-ar fi putut avea. Lumea fiind ceea ce era, se decisese cu mult timp în urmă să creeze ea însăși acele condiții extraordinare în mintea ei. Și apoi, lumea se întorsese împotriva lumii însăși. Universurile se răsuciseră într-un mod de neînțeles și-i oferiseră o experiență extrasă din viziunile propriului creier, devenite încă și mai minunat de stranii și de extravagante datorită istoriei și acțiunilor întreprinse de zeci de miliarde de oameni și de cine putea spune câți nonumani.

Cumpără titlul în engleză

[Citeste tot Articolul]

Acest articol are 1 COMENTARIU. Spune-ti parerea!

Eternitate

Titlu: Eternitate
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 1995
Traducere:
Numar pagini: 413
ISBN: 973-569-111-6

Deşi scris în ultimii ani ai Războiului Rece şi în mod evident marcat de posibilele urmări catastrofale ale unei conflagraţii mondiale, romanul lui Greg Bear depăşeşte cu mult limitele Pământului şi ştiinţei actuale. Distrugerea planetei cu arme nucleare e doar un punct de plecare, în jurul căruia se alcătuieşte o lume fascinantă, combinând elemente din mai multe genuri SF. În centru se află Calea, universul artificial în formă de conductă creat de omul de ştiinţă Konrad Korzenowski, care străbate Universul cunoscut şi o mare varietate de alternative până la finalul timpului, permiţând oamenilor să călătorească şi să facă comerţ în aceste lumi. În acelaşi timp ea conectează principalele planuri de acţiune care evoluează în paralel de-a lungul romanului.

La câteva decenii după Moarte, Pământul se reface după devastarea atomică cu un ajutor neobişnuit venit din propriul viitor. Sau mai bine zis un viitor devenit deja alternativ: în acesta, după sute de ani, din cenuşa radioactivă s-a născut o civilizaţie foarte avansată, Hexamonul, care a transformat un asteroid într-un habitat complet, Thistledown, în a cărui A Șaptea Cavitate a fost deschisă Calea. Societatea lor e descrisă amănunţit, căci diferă în multe privinţe de Pământ: de la nemurirea virtuală prin încărcarea personalităţii în memoria oraşului sau fizică prin reîntinerirea corpului sau reconstrucţia lui în cazul unei morţi accidentale, la concepţia urmaşilor, care nu mai urmează neapărat căile tradiţionale biologice, până la situaţia politică divizată între două forţe opuse: naderiţii conservatori, care se opun modificărilor radicale ale genomului şi minţii umane şi geshelii progresişti, mereu experimentând noi modalităţi de amplificare şi evoluţie prin tehnologie. Compromisul dintre cele două poziţii nu e mereu uşor de atins; ba chiar societatea lor s-a scindat odată cu reîntoarcerea pe Pământ, când naderiţii au decis să se separe de Cale, în timp ce mulţi dintre geshel au rămas în interiorul ei pentru a continua s-o exploreze.

[Citeste tot Articolul]

Acest articol are 1 COMENTARIU. Spune-ti parerea!

Copyright ©2011 Bookblog.ro