bookblog.ro

Leviatan

0Autor: Boris Akunin
Rating: Boris Akunin - Leviatan rating - recenzii carti
Editura: Humanitas

(ediţia în limba engleză)

Boris Akunin - Leviatan - recenzie cartiLeviathan este un monstru marin ce apare iniţial în Biblie şi apoi în lucrarea filosofică a lui Tomas Hobbes unde reprezintă statul, în opoziţie cu noua formă de organizare ideală pe care autorul o propune. În cartea noastră, Leviatan este numele unui vas foarte mare de croazieră ce face legătura între Franţa şi India. Între scena crimelor care s-au petrecut şi ţinta finala a criminalului.

Avem o carte poliţistă în care nu contează atât povestea cât modul în care este ea prezentată, nu atât înlănţuirea evenimentelor, cât felul în care decurg unul din altul.

Pentru început sunt aduse în prim plan zece crime, realizate în aceeaşi seară, la casa unui colecţionar de antichităţi indiene. Au fost furate o statuetă din aur a zeului Shiva şi un şal. Acestea sunt faptele cu care Comisarul Gauche trebuie să se confrunte. De asemenea, şi cu faptul că statueta din aur a fost găsită după câteva zile, aruncată într-o apă din apropiere"

Legătura dintre scena crimelor şi vasul Leviatan se realizează printr-o emblemă de aur care a fost găsită în mâna colecţionarului, specifică celor ce cumpăraseră bilet la clasa întâi, la bordul vasului. Prin urmare, îl vom urmări pe comisarul Gauche plecând în croazieră spre India, căutând pe cel care nu are emblema şi nu are nici alibi...
[Citeste tot Articolul]

Citeste cele 12 COMENTARII si spune-ti parerea!

Copyright ©2011 Bookblog.ro