bookblog.ro

Nu toate poveștile au un final fericit

Titlu: Parcul cioburilor
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2015
Traducere:
Numar pagini: 208
ISBN: 978-973-724-344-7
Cumpara cartea

„Experiența de imigrant influențează multe aspecte din viața mea, dar nu și scrisul. Nu scriu despre imigranți. Scriu despre oameni... Nu e nevoie să fii imigrant ca să te simți singur și neînțeles.”
Nu prea știu unde să încadrez romanul de debut, Parcul Cioburilor, al Alinei Bronsky. E o carte altfel, cu o doză de cinism și realitate usturătoare, văzute prin ochii unei adolescente de șaptesprezece ani, Sașa Naimann, care se vede pusă în fața unor lecții de viață dramatice mult prea devreme.
După moartea violentă a mamei sale decide să trăiască în continuare în același cartier sărăcăcios din Berlin ca și înainte, alături de frații mai mici și de o mătușă din partea tatălui vitreg. Cum și mătușa provine din Rusia și vorbește o germană aproape inexistentă, Sașa este cea care de fapt ține casa și se asigură de bunul mers al lucrurilor în timp ce încearcă să își îndeplinească cele mai mari două dorințe: să-l omoare pe Vadim, tatăl vitreg care i-a omorât mama și să scrie un roman despre asta.

Cumpără titlul în engleză

[Citeste tot Articolul]

Spune-ti parerea!

Raţional versus erotic

Titlu: Douăzeci și patru de ore din viața unei femei
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2012
Traducere:
Numar pagini: 128
ISBN: 978-973-689-519-7
Cumpara cartea

,,Ne-am căsătorit repede şi am dus o viaţă lipsită de griji ca toţi membrii clasei noastre sociale, trei luni la Londra, trei luni pe moşiile noastre, iar restul timpului din hotel în hotel în Italia, Spania şi Franţa.’’ Iată în rezumat care era stilul de viaţă al unei femei din înalta burghezie la începutul secolului XX. [Citeste tot Articolul]

Spune-ti parerea!

Copyright ©2011 Bookblog.ro