bookblog.ro

Mâna câștigătoare e dată de careul de fii

Titlu: Bagaje pierdute
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2012
Traducere:
Numar pagini: 509
ISBN: 978-606-588-380-2
Cumpara cartea

„Noi ne gândim că poate era o superstiție: Sfântul Cristofor este patronul tuturor conducătorilor de vehicule motorizate, iar noi, cei patru fii, eram ca niște mici ofrande pe care le depunea în fiecare țară, lumânări aprinse care să-l ocrotească în timpul drumurilor cu camionul. Petroli, care l-a cunoscut mai bine, respinge ideea, spunând că el nu credea în lumea cealaltă, și indică o posibilitate mai fantezistă, dar tot atât de credibilă: poate că nu voia altceva decât sa aibă un careu de fii, o mână câștigătoare. Patru ași, spune el, unul de fiecare culoare. Și tata? Întrebăm noi. El era jokerul cu care făceai cinci bucăți ”.

Cumpără titlul în engleză

[Citeste tot Articolul]

Citeste cele 2 COMENTARII si spune-ti parerea!

Ultimul patriarh

Ultimul patriarh

Titlu: Ultimul patriarh
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2010
Traducere:
Numar pagini: 323
ISBN: 978-973-669-979-5

Mi-era dor de o carte care să mă prindă, pe care să o deschid chiar dacă am numai două minute libere şi mi-era dor de literatură contemporană care să nu abuzeze de moduri de expunere nonconformiste. Şi nu m-aş fi supărat dacă aş fi citit ceva nou. Am găsit lucrurile astea în “vârful de lance al înnoirii romanului catalan”, care a venit la timp, după câteva cărţi ale căror pagini până la sfârşit le-am tot numărat.

“Ultimul patriarh” abordează două teme mari: în primul rând este o poveste a unui imigrant, în care apar mai toate elementele acestui gen: drumul spre o nouă ţară, sentimentul avut la primul contact cu aceasta, greutăţile provocate de necunoaşterea limbii, comparaţia permanentă între “cum e la mine” şi “cum e la ei”. Nu sunt o noutate pentru mine aceste “immigrant narratives” însă nu mai citisem una din timpul facultăţii, cred. Iar naratoarea (ca şi autoarea) are una din poveştile cu final fericit din acest punct de vedere.

Adevărata noutate însă a reprezentat-o [Citeste tot Articolul]

Citeste cele 3 COMENTARII si spune-ti parerea!

Copyright ©2011 Bookblog.ro