bookblog.ro

---

Noutăți #Bookfest2023: Grupul Editorial Trei

Scris de • 23 May 2023 • in categoria Stiri

Grupul Editorial Trei aduce cititorilor săi, la cea de-a XVI-a ediție a Salonului Internațional de Carte Bookfestzeci de titluri noipeste 1000 de cărți cu reducere specială de 30%, dar și volume la prețul special de 10 lei.

Iată o scurtă prezentare a unora dintre cele mai incitante titluri cu care vă așteptăm în perioada 24 – 28 mai 2023, în standul B09 din Pavilionul B2 Romexpo.

Colecția Psihologie Practică le propune cititorilor un procedeu de vindecare menit să ajute la înțelegerea familiei de origine – Originile tale de Vienna Pharaon. Autoarea explică cum putem ieși din tiparele familiale și cum să ne eliberăm calea către viață și iubire. În colecția Psihologia pentru toțiPatrick Lemoine, psihiatru și doctor în neuroștiințe, alege în Sănătatea psihică a geniilor. Genii ale binelui, genii ale răului 45 de mari spirite din toate secolele și le evaluează sănătatea psihică, așa cum face zi de zi cu pacienții săi. Einstein era normal? Ce am putea spune despre Freud? Dar despre narcisismul lui Picasso? În colecția Psihologie – Psihoterapie, volumul Spune-mi adevărul despre iubire. 13 povestiri din cabinetul terapeutului de Susanna Abse încearcă să clarifice unele dintre temele universale și eternele dileme cu care ne confruntăm în relații, acele lucruri care leagă cuplurile, dar care, mult prea des, le și despart.

În colecția Fiction Connection vor apărea noutățile: romanul recompensat cu Premiul Goncourt 2022 – Viața la viteză maximă de Brigitte Giraud. O carte emoționantă și o poveste minunată despre sensul destinului. Liane Moriarty, autoarea bestsellerelor Marile minciuni nevinovate și Nouă străini, revine la Editura Trei cu un nou volum – Merele nu cad niciodată – un roman despre căsnicie, frați de sânge și suferință. Iar Cleopatra și Frankenstein de Coco Mellors este o revitalizare inteligentă și captivantă a genului romance urban. Fanii genului crime vor fi încântați să descopere, printre altele, Lucia de Bernard Minier – un thriller comparat cu MillenniumInimă neagră ca noaptea de Robert Galbraith – a șasea carte din seria Cormoran StrikePoliția de Jo Nesbo – al zecelea volum din seria Harry HoleUltimul copil de John Hart – roman laureat al Premiului Edgar.

Sâmbătă, ora 15.40, la scena Arena, puteți descoperi toate noutățile colecției Fiction Connection alături de critici literari, jurnaliști și bloggeri care vă vor împărtăși lecturile lor preferate. Evenimentul va fi moderat de coordonatoarea colecției și directoarea editorială Magdalena Mărculescu.

Adolescenții își vor putea alege lecturile de vacanță dintre recentele apariții din colecția Young Fiction ConnectionNemurire. O poveste de iubire de Dana Schwartz – continuarea romanului Anatomie. O poveste de iubire, bestseller New York Times; Fata care a căzut în adâncurile mării de Axie Oh – o poveste fantastică despre cum să-ți construiești propriul destin.

În colecția Istorie vor fi lansate coolumele: Fiicele Ialtei de Catherine Grace Katz – o relatare tulburătoare a unei săptămâni antologice, care avea să declanșeze 50 de ani de tiranie pentru jumătate de Europă și să arunce lumea în Războiul Rece; Misterul Mussolini. Omul. Provocările. Eșecul de Maurizio Serra – câștigător al Marele Premiu pentru Biografie Politică 2021, o lucrare remarcabilă, care oferă o perspectivă nouă asupra unui personaj controversat al istoriei.

Orizonturi. Originile globale ale științei moderne de James Poskett – o istorie a științei așa cum nu a fost vreodată povestită, dezvăluindu-și eroii necunoscuți; Istoria nebuniei în epoca clasică de Michel Foucault – “povestea fascinantă a călătoriei omului modern în spațiul întunecat dincolo de zidurile pe care el le-a înălțat în jurul minții sale” (Ciprian Mihali).

Colecția Autori Români vă propune titlurile: un nou roman semnat de Corina Ozon – Cineva în orașul ăsta te iubește, volumul de proză scurtă În creștere de Mihai Mateiu și o excepțională carte de filosofie – Om precar, om suveran: rostul filosofiei în societatea digitală de Ciprian Mihali.

Sâmbătă, ora 15.00 la scena Arena, are loc lansarea mini-romanelor din volumul semnat de Mihai Mateiu. Veți avea astfel ocazia să vă întâlniți cu scriitorul clujean și să obțineți un exemplar cu autograf. La eveniment vor participa alături de autor Bogdan-Alexandru Stănescu și Filip Florian.

Cineva în orașul ăsta te iubește – romanul Corinei Ozon, plin de acţiune, suspans, intrigă complicată și cu un deznodământ surprinzător va fi vedeta lansării de duminică, 28 mai, ora 14.20 la scena Arena. La eveniment vor participa alături de autoare Rodica Bretin, Liviu Surugiu și Mihai Dinu.

În colecția Anansi. World Fiction de la Pandora M apar: romanul nominalizat la International Booker Prize 2023 – Refugiul timpului de Gheorghi Gospodinov; un roman nou al scriitorului catalan Jaume Cabré – Vocile lui Pamano, o continuare a bestsellerului În toate a fost frumusețe de Manuel Vilas – Bucurie; volumele nominalizate la International Booker Prize 2021 – Inventarul lucrurilor dispărute de Judith Schalansky și Angajații de Olga Ravn; un nou volum semnat de Annie Ernaux, laureata Premiului Nobel 2022 – Locul și Evenimentul dar și o carte de poezie al laureatei Premiului Nobel 2021 – Louise Glück – Rețete de iarnă din colectiv.

Sâmbătă, 27 mai, ora 14.00 la scena Arena, puteți afla mai multe despre noutățile editoriale Anansi. World Fiction chiar de la traducătorii cărților, dar și de la criticii literari invitați. Iar duminică, 28 mai, ora 13.30, tot la scena Arena are loc o dezbatere pe tema Elena Ferrante, o scriitoare ascunsă în spatele operei alături de Nona Rapotan, Alina Purcaru și Steluța Jalia.

Colecția PanDA le pregătește micilor cititori o nouă carte din seria Pettson și FindusJoacă-te cu Pettson și Findus - Litere și cuvinte; o poveste adorabilă scrisă de celebra actriță Reese Witherspoon - Betty cea ocupată; o carte nouă a autorului și ilustratorului japonez Satoshi Kitamura – Lily face o plimbare; o poveste care alungă temerile – Fie ce-o fi de Debi Gliori; o carte ilustrată plină de viață – Cartea care chiar nu voia să fie citită de David Sundin; două povestioare nou-nouțe cu MOGFamilia de pisici a lui MOG & MOG în grădină de Judith Kerr și o nouă carte scrisă și ilustrată de Mauri Kunnas – Ahoi, pirații!

Editura Lifestyle Publishing a pregătit pentru Bookest 2023 un nou volum semnat de Vaclav Smil – Cum funcționează lumea cu adevărat – care explică șapte realități fundamentale care ne guvernează supraviețuirea și prosperitatea, de la energie și producția de hrană, trecând prin lumea noastră materială și globalizarea ei, și ajungând la evaluarea riscurilor, mediul înconjurător și viitorul planetei. Să rescriem codul bătrâneții de Dr. Becca Levy este o lucrare de referință, care prezintă tehnici de îmbunătățire a convingerilor noastre, astfel încât vârsta a treia să fie una plină de vitalitate și succes, precum și un proiect de diminuare a ageismului structural, în scopul unei schimbări durabile a societății.

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright ©2011 Bookblog.ro