bookblog.ro

Welcome to MOLVANIA, the land of choice

Scris de • 10 June 2009 • in categoria

0Santo Cilauro, Tom Gleisner, Rob Sitch -  Molvania - recenzie

Autor: Santo Cilauro, Tom Gleisner, Rob Sitch
Rating: Santo Cilauro, Tom Gleisner, Rob Sitch -  Molvania - recenzie
Editura: Vremea
Anul apariţiei: 2008
176 pagini
ISBN: 978-973-645-314-4

(ediţia în limba engleză)





Falsul ghid turistic al Molvaniei, apărut pentru prima dată în Australia, are de bună seamă mai multă semnificaţie pentru noi decât pentru occidentali. Începând cu "strania" familiaritate a numelui acestei ţări imaginare din Europa de Est şi continuând cu nenumărate alte "coincidenţe" ciudate, cititorului român nu îi rămâne decât să facă efortul de a nu se regăsi în molvanianul de varii feluri întâlnit în paginile acestei cărţi.

Molvania - o ţară neatinsă de binefacerile dentisticii moderne are absolut tot ce îi trebuie unui ghid serios de călătorie. Ea invită la descoperirea superbelor - în felul lor - regiuni ale aceste ţări: Platorul de Vest, Marea Vale Centrală, Stepele de Est sau Alpii Molvanieni, fără a omite însă prezentarea introductivă a câtorva elemente ce trebuie ştiute de orice vizitator cumsecade al Molvaniei. Sunt trecute în revistă principalele oraşe molvaniene, pentru fiecare dintre ele recomandându-se turiştilor locuri de dormit, de mâncat sau de văzut.

[Citeşte mai departe pe secţiunea de Ştiinţe umaniste şi religie]

Categorie: | Autor: | Editura:



Citeste cele 2 COMENTARII si spune-ti parerea!

  1. iguana spune:

    Prezentarea m-a incitat! Sper sa “vizitez” Molvania cat de curand! O zi ok!

    raspunde

  2. Zazuza spune:

    eu am editia in limba germana. cartea este un deliciu – si va rog sa nu fiti surprinsi, si nici indignati, daca in carte recunoasteti imagini (dar si fapte) din Romania. Molvania e o tara de undeva, de peste tot, din estul Europei! acum gata, fuga si o cumparati! o sa fie una din lecturile favorite pe anul asta, va asigur!

    raspunde

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeste si

Copyright ©2011 Bookblog.ro