bookblog.ro

Slow down!

Scris de • 10 April 2013 • in categoria

Titlu: Remedii lente
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2013
Traducere:
Numar pagini: 344
ISBN: 978-606-8360-31-7
Cumpara cartea

„În aceste vremuri, în care se crede că există o scurtătură spre orice, lecția cea mai importantă de învățat este că drumul cel mai dificil este, pe termen lung, cel mai ușor.” Henry Miller

Carl Honore adună în această carte o serie de articole scrise pentru National Post, articole bine documentate, bine structure și gândite, iar situațiile despre care acesta ne vorbește sunt situații pe care cu siguranță le întâlnim zilnic.

Despre ce este vorba de fapt? Remedii lente este o carte despre viața fiecăruia dintre noi. Trăim în secolul vitezei, mâncăm pe fugă, vorbim pe fugă, ne iubim pe fugă, zilele parcă trec prea repede, azi e Crăciunul și nici nu știi când a și venit Paștele. Carl Honore încearcă să ne atragă atenția asupra ritmului alert în care ne trăim viața și cum graba cu care luăm decizii are repercursiuni negative acum sau mai târziu.

Folosind exemple din diverse domenii, de la industria automobilelor până la domeniul medical, la industria filmului sau pur și simplu exemple din viața unui om normal, cartea a reușit să îmi mențină atenția vie până la capăt.

V-ați întrebat vreodată de ce ne grăbim așa de mult, de ce nu ne ajunge timpul sau de ce suntem stresați și obosiți constant? Cum ar fi să ne schimbăm stilul de viață? Să o lasăm mai ușor, să ne bucurăm mai mult și mai în tihnă de lucrurile mici, și să fim mai eficienți pe termen lung. Ce m-a făcut să înteleg această carte este faptul că o decizie rapidă poate avea un efect bun pe moment, dar pe termen lung lucrurile nu stau chiar așa.

  • Plusuri

    Cartea este bine structurată, se citește ușor și conține idei bune.

  • Recomandari

    Tuturor, dar în special celor care vor să își organizeze mai bine timpul.

Categorie: | Autor: | Editura:Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeste si

Copyright ©2011 Bookblog.ro