bookblog.ro

Frăția vampirilor din New York

Scris de • 2 January 2013 • in categoria

Titlu: Nopți de patimă
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2012
Traducere:
Numar pagini: 512
ISBN: 978-973-102-535-3
Cumpara cartea

Aceasta este prima carte din seria Frăția Pumnalului Negru, o serie de cărți romance paranormal, scrise de JR Ward, scriitoare de romane de dragoste. Ea scrie acum sub pseudonimul JR Ward dar numele ei real este Jessica Bird.

Frăția Pumnalului Negru este un ordin vechi de vampiri războinici. Aceștia își apără rasa împotriva Exterminatorilor, vampiri ucigași care au fost recrutați de către Omega (o ființă supranaturală diabolică ce urmărește să distrugă toți vampirii ). Există șase războinici în Frăție și acești războinici împreună cu vampirii civili sunt singurii vampiri care au mai rămas pe Pământ.

Acum imaginați-vă așa: o luptă pe viață și pe moarte între vampiri și exterminatori, în nopțile din New York. Da da, acțiunea romanului se petrece în New Yorkul zilelor noastre. Nu mare trebuie să vă fie mirarea atunci când descoperiți că vampirii ascultă și muzică rap.

Personajele centrale ale romanului sunt două: liderul Frației, Wrath, ultimul vampir pursînge și Beth Randall o fată „normală” care se trezește prada bărbatului necunoscut și senzual ce o vizitează în fiecare noapte. De ce am pus normală între ghilimele? Pentru că Beth umează să devină și ea vampir, ca și tatăl ei, Darius. Pentru a deveni vampir are nevoie de ajutorul regelui vampirilor- Wrath. Deși inițial refuză să o ajute să se transforme, după moartea părinților lui, acesta acceptă. Din acel moment între ei se produce o scânteie.

Nu vreau să divulg prea multe din acțiunea romanului, este de-a dreptul captivant. Ceea ce vă pot divulga este să vă pregătiți pentru o pleiadă de personaje: de la oameni foarte frumoși la monștri, limbaj specific „vampiresc” și o bună porție de erotism. Eu am fost foarte reticentă inițial, pentru că poveștile cu vampiri nu sunt preferatele mele. Însă această poveste m-a prins. Începutul a fost mai greoi, dar pe măsură ce am înaintat în intrigi, lupte, scene de dragoste și suspans nu am mai putut lăsa cartea din mână. Pentru împătimiții acestui gen va fi chiar mai plăcută parcurgerea cărții sau poate fiindcă au citit mai mult din acest gen, vor putea fi mai obiectivi.

  • Plusuri

    Povestea, scrierea placută, ușor de citit, suspansul.

  • Minusuri

    Faptul că e o poveste cu vampiri, temă parcă prea abordată în ultima vreme. Menționez că e doar părerea mea, pentru multe persoane poate fi un plus.

  • Recomandari

    Nu trebuie să fie ratată de pasionații genului dark fantasy și o mai recomand și celor care vor o carte captivantă pentru serile de iarnă. Romanul are ingredientele necesare: poveste de dragoste, aventură, paranormal.

Categorie: | Autor: | Editura:Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeste si

Copyright ©2011 Bookblog.ro