bookblog.ro

Biblioteca de pe lună

Scris de • 2 April 2021 • in categoria

Titlu: Biblioteca de pe lună
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2020
Traducere:
Numar pagini: 254
ISBN: 978-606-779-693-3

Francesc Miralles este un scriitor spaniol care se bucură de un mare succes, atât pe plan național cât și internațional. Specialitatea sa au fost romanele de ficțiune și nonficțiune dar Miralles a scris cărți de dezvoltare personală, cărți pentru copii și tineri, precum și thrillere. Pentru activitatea sa a primit numeroase premii naționale care i-au evidențiat încă o dată talentul și pasiunea pentru scris.

Încă de la primele rânduri de lectură, atunci când ai în mâna o carte de Francesc Miralles vei simți un farmec cu totul aparte și vei înțelege filozofia de viață prin scenele în care chiar tu vei fi actorul principal.

În cartea Biblioteca de pe Lună Francesc Miralles ne transpune într-o lume uimitoare, plină de aventură. Aici excentricul Kumar întemeiază prima colonie de oameni, sub denumirea de Exovillage. Acest loc este un centru turistic special creat pentru cei mai bogați oameni din lume.

În Exovillage, Moira este cea care se ocupă cu telecomunicațiile iar Verne, un filolog renumit, are o mare pasiune pentru ea. Atât de mare, încât este decis să facă tot ceea ce îi stă în putință pentru a reuși să aprindă focul pasiunii și în inima Moirei.

Prin urmare, Verne participa la un concurs și ajunge și el pe Lună, unde va fi responsabil cu organizarea bibiliotecii. Fiind un mare împătimit al cititului, se bucură nespus de mult de toate cărțile rare pe care le găsește aici. O fericire sinceră pe care orice cititor o va înțelege. :)

În mintea lui, își imagina că legile de pe Luna nu pot fi atât de diferite de cele de pe Pământ și pornește încrezător în aventura vieții lui.

Legea de pe Terra interzice cărțile pe suport de hârtie special pentru a împiedica despădurirea planetei iar Verne suferă de-a dreptul că nu a putut citi filă cu filă, romane felurite care să îl încânte prin stilul inegalabil al autorilor.

Pe Lună, Verne descoperă adevărate comori de bibliofilie și cărți rare de filosofie, care îl ajută să descopere perfecțiunea intelectuală.

Misiunea de a organiza o bibliotecă pentru el pare o minune. Luna pare a fi un adevărat paradis, iar sentimentele sale pentru Moira îi oferă o stare de euforie și extaz. Ceea ce nu știa însă Verne, este că aici se află și alte creaturi, iar lucrurile par a fi mai complicate decât credea, astfel că intră într-o lume plină de aventuri și mister.

Totuși, cu ajutorul înțelepciunii cărților și a unui personaj exotic va găsi o cale de ieșire din acest univers.

Biblioteca de pe Lună este o carte pozitivă care te face să vezi dincolo de realitate și arată cum sentimentele de siguranță totală se pot transforma într-o clipă în nesiguranță și incertitudine.

  • Recomandari

    A se citi în momentele de cumpănă

Categorie: | Autor: | Editura:Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeste si

Copyright ©2011 Bookblog.ro