bookblog.ro

Spune-mi ce punctaj ai, ca să-ți spun cine ești

Scris de • 15 December 2012 • in categoria

Titlu: 24 de teste de personalitate
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2012
Traducere:
Numar pagini: 222
ISBN: 978-973-707-671-7
Cumpara cartea

„Vezi tu, problema în viaţă nu constă în a primi răspunsuri, ci în a-ţi identifica întrebarea pentru momentul în care te afli”- James Redfield, Profețiile de la Celestine

Cumpără titlul în engleză

Ce părere ai despre tine însuţi? Ce crezi despre corpul tău? Cât eşti de prietenos? Cât de bine faci faţă evenimentelor de viaţă traumatice? Eşti o persoană furioasă? Câtă încredere ai în ceilalţi?

Sunt sigură că cel putin o dată ţi-ai pus întrebările astea. Cartea 24 de teste de personalitate te ajută să identifici barierele ce stau între tine şi o viaţă personală şi profesională mai împlinită şi cum le poţi depăşi.

Oricine are zile în care se simte, cel puţin într-o oarecare măsură, copleşit de stres sau depresie. Face parte din viaţă. De vreme ce aceste zile proste sunt inevitabile, este esenţial să fim capabili să le gestionăm şi să mergem înainte, către vremuri mai bune.

Testele sunt grupate în trei secţiuni - bariere personale, bariere interpersonale şi dezvoltare personală - şi acoperă fiecare aspect al personalităţii, de la stima de sine, impulsivitate şi autoeficienţă, până la intimitate, furie şi relaţii romantice. La finalul fiecărui test, autorul oferă câteva consideraţii teoretice, scurte studii de caz, precum şi sfatul său de specialist, care te va ajuta să hotărăşti dacă este cazul să cauţi ajutor de specialitate.

Sunt un tip de teste cu autoadministrare pentru că ele se bazează pe informaţii pe care eşti dispus să le oferi şi de aceea este foarte probabil să afli ceva ce deja ştiai despre tine. Scopul cărţii este acela de a-ţi oferi o mai bună viziune asupra barierelor care stau în calea unei vieţi mai eficiente și mai satisfăcătoare. Încă un lucru bine de ştiut este faptul că aceste teste au fost realizate pe baza studiilor pe sudenţi şi nu pe bolnavi clinici, deci dacă un scor îţi iese prea mare sau prea mic nu trebuie să tragi imediat concluzia că ai o problema psihică.

Breviarele teoretice de la finalul fiecărui test sunt demne de atenție și, cel puţin mie mi-au oferit informaţii noi. Spre exemplu: autorul Dr. Louis Janda, psiholog clinician, profesor asociat de psihologie la Universitatea Old Dominion spune că furia a fost mulţi ani concepută greşit. Se credea că este bine ca furia să nu fie reprimată pentru că, spune chiar şi Freud „depresia este o furie îndreptată spre interior”. Alți medici în anii 50 credeau că furia reţinută duce la hipertensiune. Însă după 40 de ani, cercetătorii au o concepție total opusă- furia este cel mai bine să fie controlată.

Pentru întrebările foarte bine puse și sfaturile ce le urmează, cartea merită parcursă cu creionul în mână și cu o foaie lângă. O să fii cuprins de curiozitate și o să vrei să afli cum stai, dacă nu la fiecare capitol, măcar la câteva mai importante sau acolo unde ai tu îndoieli, curiozități.

  • Plusuri

    Întrebarile scurte și la obiect, numărul mare de aspecte ale personalității pe care autorul reușește să le atingă, dă glas întrebărilor din subconștientul nostru.

  • Minusuri

    Mi-ar fi plăcut ca rezultatele testelor să fie interpretate mai în detaliu.

  • Recomandari

    Tuturor.

Categorie: | Autor: | Editura:



Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeste si

  • Totdeauna singură

Copyright ©2011 Bookblog.ro