bookblog.ro

Tu de câte ori ai fost filmat(ă) azi?

Titlu: Insula voaiorilor
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2010
Numar pagini: 245
ISBN: 978-973-88901-1-4

Absolvent de Cambridge, profesor de engleză şi autor de texte publicitare, scriitorul Daniel Davies este preocupat şi de înţelegerea megafenomenului voaieurismului tipic societăţii contemporane. Cum acesta din urmă este polifonic şi în infinite manifestări congruente cu tehnologizarea extremă, Daniel Davies se axează atunci pe un segment, anume pe subcultura circuitelor de swingeri.
[Citeste tot Articolul]

Spune-ti parerea!

Iartă-mă, ajută-mă

Titlu: Iartă-mă, ajută-mă
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2003
Numar pagini: 195
ISBN: 978-973-88543-0-7

După ce a criticat cu duritate lumea publicităţii, Octave Parango revine în Iartă-mă, ajută-mă pentru a elucida întunecimile ce se ascund în spatele glamour-ului de pe catwalk. Acelaşi limbaj fără perdea, dar metaforic şi chiar liric, dacă putem spune aşa, însă un liric aplecat spre scabros, cu care ne-a obişnuit Beigbeder, este pus în slujba personajului principal pentru a-şi descrie trăirile pe măsură ce se afundă în viaţa de noapte a Rusiei spre a descoperi frumuseţi gata să îşi "vândă" trupul şi sufletul pentru celebritate pe tărâmuri occidentale.

Pe parcursul unui an, cartea fiind împărţită în 4 părţi ce corespund celor 4 anotimpuri, însă într-o succesiune atipică - povestea începe iarna şi se încheie toamna - Octave prezintă cititorului faptele într-un amalgam de constatări, efuziuni sentimentale şi divagaţii despre istorie, geografie, politică, modă etc., într-un monolog confesional adeseori halucinant. Paradoxal, monologul său confesiv în faţa preotului de la Catedrala lui Iisus Mântuitorul din Moscova, ale cărui cuvinte le aflăm tot din mărturiile lui Octave, nu face decât să întărească singurătatea bărbatului care aparent duce o viaţă de invidiat. [Citeste tot Articolul]

Spune-ti parerea!

Copyright ©2011 Bookblog.ro