bookblog.ro

---

Clubul de carte – octombrie: Dorian Gray

Scris de • 2 October 2007 • in categoria Clubul de Carte

Oscar Wilde - Portretul lui Dorian Gray - recenzie cartiS-a votat cartea lunii octombrie la Clubul de Carte. Castigatorul detasat este Portretul lui Dorian Gray de Oscar Wilde.
Discutiile despre aceasta carte le vom incepe pe 21 octombrie.

Asadar, spor la lectura!

Am propus ca luna octombrie sa fie dedicata literaturii clasice. Am primit de la voi cateva propuneri, care nu s-au regasit insa intre cartile care le-am supus la vot.
Motivul este pentru ca le-am considerat prea lungi pentru a putea fi citite intr-o singura luna.

Sa luam un exemplu: Don Quijote de Cervantes. Cred ca trebuie un efort sustinut, un timp marit dedicat lecturii pentru a putea fi citita in 3 saptamani.

Si pentru ca sunt multe astfel de opere, voluminoase dar extrem de importante, vreau sa va intreb pe voi cum credeti ca am putea proceda?

Cum facem in cazul cartilor foarte intinse? Le discutam la Clubul de Carte, sau din lipsa de timp, ne marginim la lucrari de dimensiuni medii?

Daca totusi considerati ca vreti sa discutam si unele dintre operele care sunt foarte lungi, ce solutii propuneti? Sa ne angajam sa le citim totusi in trei saptamani? Sa alegem o astfel de carte, sa o impartim si sa ii dedicam doua luni in cadrul Clubului de Carte?

Astept sugestii de la voi!

Ana-Maria

Citeste cele 5 COMENTARII si spune-ti parerea!

 1. Jen spune:

  de data asta cartea s-a potrivit foarte bine cu intentiile mele. am inceput ‘dorian gray’ acum cativa ani la o prietena la care eram in vizita (cartea era a ei), a trebuit sa plec inainte sa termin si de atunci tot spun ca trebuie sa fac rost de ea si s-o iau de la capat… acum am motivatie!

  raspunde

 2. Hellene spune:

  Pfiu, bine ca am citit-o si nu mai trebuie sa renunt la altele pentru a-mi indeplini sarcina la timp. Don Quijote sigur nu l-as termina in 3 saptamani, nu stiu ce a fost in capul meu cand am propus. Eu sigur o sa citesc vreo 2 carti in paralel cu el pentru ca e prea lunga si n-am destul timp (mai ales ca tre’ sa imi fac temele pentru Schimb de carti).

  raspunde

 3. rebecca spune:

  Ah, am citit si eu cartea dar am gasit-o anosta tare, caut rezumatul si vedem…

  raspunde

 4. ana p spune:

  in opinia mea nu ar trebui sa lasam deoparte anumite carti importante doar pentru ca unele persoane nu le pot parcurge intr-o anumita perioada de timp….nu spun sa comentam intr-o singura luna opere ca “in cautarea timpului pierdut”, “anna karenina” sau “razboi si pace” dar consider ca ar trebui macar sa incercam sa includem si carti mai intinse in lista de lectura…chiar dc pe parcursul mai multor luni :)

  raspunde

 5. Ana Maria spune:

  Asa! Asta inseamna ca o sa fiu nevoita sa ticluiesc bine intrebarile la Dorian Gray :D

  @ana p – probabil ca pe viitor o sa aleg editii ale clubului de carte si le voi inchina in mod special cartilor mai voluminoase si le vom discuta pe periaode mai lungi.

  Sau poate intre timp ne vin alte idei de a rezolva aceasta problema! :)

  raspunde

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright ©2011 Bookblog.ro