bookblog.ro

Moștenirea Stonehenge

Scris de • 12 December 2012 • in categoria

Titlu: Moștenirea Stonehenge
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2011
Traducere:
Numar pagini: 528
ISBN: 978-606-600-499-2
Cumpara cartea

„Cu totul, a fost nevoie de peste o sută de mii de oameni și de două veacuri pentru ca Sanctuarul și Stonehenge să fie înălțate, explică Maestrul. Au săpat în carierele de piatră fără să aibă nici o mașinărie, folosind sănii aspre de lemn și propriile mâini ca să care greutățile uriașe cale de sute și sute de kilometri, traversând uneori râuri adânci. Au construit schelăria din arborii pe care i-au doborât, frânghii și scripeți din ierburi, coajă de copac și lujeri de viță. Au săpat un sistem de canalizare complet funcțional și absolut original. Funcționează în continuare la perfecție”

Cumpără titlul în engleză

Minunat roman, cu acea doză de istorie, mister și aventură cât să nu te lase să mai faci altceva decât să îl termini de citit în cel mai scurt timp posibil. Recunosc, îmi și place acest gen de carte, de aceea din teancul de cărți ce așteaptă pe noptieră să fie citite, am ales-o pe aceasta. Pot spune fără să stau pe gânduri că merită un loc lângă Codul lui DaVinci prin acțiunea explozivă și elemente precum: jurnale secrete, coduri, crime, ritualuri, detalii istorice.

Acțiunea romanului începe cu opt zile înaintea solstițiului de vară, când un bărbat este ucis în străvechiul sit Stonehenge de către un grup de bărbați înveșmântați în robe. La câteva ore de la această crimă, un ilustru profesor arheolog și vânător de comori se sinucide în propria casă, lăsându-i fiului său cu care în ultima vreme nu a fost în relații foarte bune, o scrisoare misterioasă. Fiul său, Gideon Chase, intră astfel într-o lume a misterelor și a provocărilor. Cartea este scrisă pe mai multe planuri, care spre final se intersectează într-un mod ingenios.

După moartea tatălui, Gideon descoperă că în casa unde a copilărit există o încăpere secretă, plină cu cărți și jurnale ținute de tatăl său de-alungul vieții. Încercând să afle cât mai multe despre motivele tatălui de a se sinucide, Gideon începe să citească jurnalele acestuia, scrise într-un cod secret: cuvinte în limba greacă scrise de la sfârșit spre început. Află astfel despre Sanctuar, o catedrală labirintică, subterană, în apropiere de Stonehenge, unde au loc ritualuri de purificare ale unei societăți secrete care venerează „pietrele”. Această societate secretă își transmite învățăturile din generație în generație de mii de ani. În fruntea grupării se află un conducător nou, nemilos, care urmează legea de a sacrifica oameni pentru ca energia pietrelor să se mențină și astfel, el împreună cu toți discipolii, să ducă mai departe învățătura.

Descoperirile nu se opresc aici...Gideon își dă seama de puterea pietrelor abia când realizează că tatăl său l-a salvat de la boala ereditară și mortală de care suferea în copilărie, spălând-l cu o apă specială. De atunci nici o boală nu s-a mai atins de el iar rănile întotdeauna i s-au vindecat mult mai repede decât era normal. O casetă găsită în camera secretă a tatălui o înfățișează pe mama sa pe patul de moarte. Aceasta îi dă răspunsul la toate întrebările: tatăl său a condus organizația secretă și pentru a salva viața fiului său preaiubit, a făcut compromisul de a-și sacrifica propria viață.

Urmează foarte multe momente de suspans, revelație și schimbări de situație. Toate scenele se îmbină pefect precum un decodor de secrete. În final toată acțiunea romanului se concentreză asupra stopării scrificiul uman ce are loc la situl Stonehenge, misiune destul de greu de îndeplinit.

Documentându-mă puțin despre legendele supranaturale ce învăluie acest sit de peste 5000 de ani, am găsit următorul articol recent: „O scanare 3D revoluţionară a ansamblului de pietre preistorice a arătat că celebrul complex Stonehenge, din Wiltshire, Anglia, a fost construit pentru ca imaginile sculptate să fie luminate asemenea unei expoziţii, fiind demonstrată astfel importanţa solstiţiului de iarnă pentru civilizaţia preistorică, scrie Mediafax”. Interesant nu? Vă invit la citit!

 • Plusuri

  Detaliile istorice, suspansul, ingeniozitatea firului acțiunii.

 • Minusuri

  Stilul puțin tărăgănat de la început, deși merită așteptarea.

 • Recomandari

  Celor care preferă romanele de ficțiune ce pornesc de la mistere ale istoriei.

Categorie: | Autor: | Editura:Citeste cele 2 COMENTARII si spune-ti parerea!

 1. Georgiana M spune:

  Cu siguranta se va regasi si pe lista mea de carti ce merita citite.

  raspunde

 2. un om spune:

  ori nu am reusit eu sa cuprind esenta cartii… ori nu mi se potriveste; mi se pare o carte fara un nucleu bine conturat, mai degraba un scenariu decat roman, cu repere agatate oarecum intr’o istorie fascinanta din care autorul extrage greoi cateva elemente si pe care le imbina haotic… se putea mult mai mult decat atat… imi pare rau, nu o recomand

  raspunde

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeste si

Copyright ©2011 Bookblog.ro