bookblog.ro

Marketing in sectorul public

0Autor: Philip Kotler, Nancy Lee
Rating: Marketing in sectorul public - recenzii carti
Editura: Meteor Press

Marketing in sectorul public - recenzie carti

Marketing în sectorul public este o carte ce ar putea schimba într-adevăr un sistem, iar Kotler vorbeşte încă de la început despre cum ar putea fi aplicate la nivel de sector public soluţii folosite de ani de zile în sectorul privat, al societăţilor comerciale.

Sigur că există diferenţe, sigur că organizaţiile guvernamentale sunt adeseori monopoluri în timp ce firmele nu pot să îşi permită ignorarea concurenţei, sigur că mai peste tot, când vine vorba despre acţiuni ale statului, lumea se încruntă şi devine neîncrezătoare în timp ce într-o societate comercială oamenii sunt mai liniştiţi, scopul fiind declarat şi evident, acela de a obţine profit.

În special noi, românii, suferim de o manie a persecuţiei, de o frică (poate pe alocuri justificată) faţă de tot ce înseamnă "stat". Avem impresia că dăm prea multe şi primim prea puţine, că politicienii ne fură şi că pentru ei democraţia înseamnă orice, numai asumarea responsabilităţii nu. Deci sarcina autorului nu e deloc uşoară.

Kotler, batrânul revoluţionar

Dacă în SUA sau un alt stat cu un sistem de administraţie publică decent soluţiile propuse de Kotler ar putea obţine câteva premii de marketing, în România ar însemna probabil revoluţie şi câştigarea alegerilor în 3 mandate consecutive.

[Citeste tot Articolul]

Citeste cele 2 COMENTARII si spune-ti parerea!

Copyright ©2011 Bookblog.ro