bookblog.ro

Biblia de lut

0Autor: Julia Navarro
Rating: 3 stele - Julia Navarro - Biblia de lut rating - recenzii carti
Editura: Rao

Julia Navarro - Biblia de lut - recenzie cartiBiblia de lut este o carte atât de lungă, încât ar fi multe de spus despre ea. Voi începe prin a mă lega de titlu, care, prin trimiterea la un subiect de natură religioasă, induce puţin în eroare. Romanul nu prea are nimic de-a face cu religia. Atâta doar că unul din personaje găseşte în timpul unei expediţii arheologice nişte tăbliţe de lut pe care un scrib anunţă că Patriarhul Avraam îi va povesti Facerea Lumii de către Dumnezeu. Aceasta ar însemna că a existat o Biblie cu mult înaintea celei pe care o cunoaştem noi, iar personajul îşi petrece cam tot restul vieţii finanţând săpături care să o găsească.

De fapt, romanul porneşte de la o crimă anunţată. Un bărbat se spovedeşte la Vatican, spunând că va omorî o persoană. Nu aflaţi de la început, dar vă spun eu că persoana în cauză, Alfred Tannenberg, este chiar cel cu tăbliţele. Iar Carlo, cel care se spovedeşte, face parte dintr-un grup de patru prieteni (trei bărbaţi şi o femeie) ajunşi deja la vârsta a treia, care au jurat cu mult timp în urmă (cam cât o viaţă) că îl vor ucide, pe el şi pe familia sa.
[Citeste tot Articolul]

Citeste cele 5 COMENTARII si spune-ti parerea!

Confreria Sfântului Giulgiu

0Autor: Julia Navarro
Rating: 5 stele - Julia Navarro - Confreria Sfântului Giulgiu rating - recenzii carti
Editura: RAO

(ediţia în limba engleză)

Julia Navarro - Confreria Sfântului Giulgiu - recenzie cartiSă fim serioşi! Puţini sunt cei care nu au auzit de toată tevatura făcută în jurul Sf Giulgiu. Şi din cauză că şi eu m-am aflat în aceeaşi situaţie, nu aş învinui pe nimeni dacă citind descrierea de pe coperta patru ar pune cartea respectuos deoparte gândindu-se că nu are chef de alt scriitor care vrea să vândă cărţi profitând de controverse religioase.

Nimic mai greşit. Giulgiul este doar un pretext pentru Julia Navarro de a ridica alte probleme, cum avea să îmi confirme şi când i-am luat interviul. Au fost momente când chiar am pierdut din vedere faptul că totul a pornit de la un nou incendiu petrecut în mod suspect în Catedrala din Torino, catedrala care adăposteşte Giulgiul în care se pare ca a fost înfăşurat Hristos după răstignire. Nu Giulgiul este important ci cele două organizaţii din zilele noastre care "luptând" pentru el s-au infiltrat în toate poziţiile importante, organizaţii despre care nu se cunoaşte aproape nimic şi care nu sunt trase la răspundere pentru faptele lor.
[Citeste tot Articolul]

Citeste cele 12 COMENTARII si spune-ti parerea!

Copyright ©2011 Bookblog.ro