bookblog.ro

Cum spunem lucruri serioase

Titlu: Moscoviada
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2009
Traducere:
Numar pagini: 246
ISBN: 978-973-724-250-1

După ce am terminat romanul ăsta l-am lăsat lângă mine şi am încercat să-mi răspund la întrebarea „Despre ce este vorba în carte?”. Şi simplul fapt că m-am gândit la asta arată că e un volum care ridică dileme. În urma câtorva minute de meditaţie cred că am găsit registrul în care trebuie privit romanul.

Dacă nu vreţi să aveţi şocuri în timpul lecturii, să pierdeţi firul acţiunii sau să daţi paginile înapoi ca să aflaţi de unde a răsărit un nou personaj, vă recomand să renunţaţi la orice limită inhibitoare cum ar fi logica sau raţiunea.
[Citeste tot Articolul]

Citeste cele 4 COMENTARII si spune-ti parerea!

Moscoviada

0Moscoviada  recenzie
Autor: Iuri Andruhovici
Rating: Moscoviada rating - recenzii carti
Editura: ALL
Anul apariţiei: 2009
Traducător: Dragoş Dinulescu
246 pagini
ISBN:978-973-724-250-1

Iuri Andruhovici este una din figurile cele mai controversate ale literaturii ucrainiene, cunoscut pentru opiniile sale ucrainofile şi apărător al limbii ucrainiene. În 1985, a înfiinţat alături de alţi doi colegi grupul poetic Bu-Ba-Bu care şi-a exercitat influenţa asupra scenei literare din Ucraina. Poezia experimentală caracterizată de burlesc, bufonerie şi satiră reprezenta punctul de vedere al celor trei împotriva realităţii socialiste.

Moscoviada se bazează pe observaţiile pe care autorul le-a făcut în timp ce a stat la Institutul Gorki din Moscova între 1989 şi 1991 şi prezintă cântecul de lebădă al Uniunii Sovietice. Activismul literar al lui Andruhovici, înfăţişat în toate romanele sale, reflectă preocuparea autorului pentru poziţia geografică şi culturală a ţării sale natale, un pământ necunoscut Occidentului, cu o limbă pe care el o consideră în pericol de a dispărea.
[Citeste tot Articolul]

Spune-ti parerea!

Copyright ©2011 Bookblog.ro