bookblog.ro

---

Thomas Schlesser la Bookfest 2024

Scris de • 28 May 2024 • in categoria Stiri

Autorul Thomas Schlesser lansează la Bookfest 2024 romanul Ochii Monei, apărut în colecția „Raftul Denisei“, în traducerea lui Daniel Nicolescu. Roman cu un succes fulminant, în curs de traducere în 60 de țări, însoțit de splendide reproduceri ale unor capodopere din trei muzee celebre pariziene, Ochii Monei este povestea emoționantă a relației solare dintre o fetiță și bunicul ei și, în același timp, o explorare a artei și a nevoii fundamentale de frumos.

Autorul francez se va afla la București în perioada 1-2 iunie, la invitația Editurii Humanitas Fiction și va participa la două evenimente în cadrul Salonului Internațional de carte Bookfest 2024.

Cea de-a XVIII-a ediție a Salonului Internațional de carte Bookfest va ava loc anul acesta în  Pavilionul B2 de la Romexpo.

PROGRAMUL EVENIMENTELOR:

Sâmbătă, 1 iunie, ora 17.00, la standul Humanitas va avea loc lansarea romanului Ochii Monei.

Alături de autor vor fi Gabriel Liiceanu, Daniel Nicolescu, Matei Vișniec și Denisa Comănescu. Evenimentul se va încheia cu o sesiune de autografe.

Duminică, 2 iunie, la ora 13.00, va avea loc, pe Scena ARENA, o masă rotundă cu tema „Lumea văzută cu sufletul. Despre OCHII MONEI de Thomas Schlesser “

La Eveniment vor participa Thomas Schlesser, Marius Constantinescu, Bogdan Ghiu, Radu Sergiu Ruba, Matei Vișniec și Denisa Comănescu. Și acest eveniment va fi urmat de o sesiune de autografe, la standul Humanitas.

Ambele evenimente vor beneficia de traducere consecutivă din limba franceză.

…….

Un singur an: atât îi rămâne Monei pentru a descoperi frumusețea lumii. Acesta este verdictul medicilor, neputincioși în fața bolii misterioase a fetiței care își pierde vederea. În fiecare dintre cele 52 de săptămâni, bunicul ei, un om erudit și înțelept, o ajută să descopere esențialul: 52 de capodopere. Cei doi vor străbate galeriile marilor muzee ale Parisului – Luvru, Orsay, Beaubourg –, încredințându-se lui Botticelli, Vermeer, Goya, Courbet, Brâncuși, Kahlo sau Basquiat. Vor plonja împreună în fiece operă comentată de bunic, pentru ca Monei să i se înscrie în memorie frumusețea ei intrinsecă și lecția de filozofie pe care o emană. Contemplând capodopere, fetița va înțelege de asemenea ce înseamnă generozitatea, spiritualul, melancolia sau revolta și va aplica aceste mici învățături în viața sa cotidiană. Un roman despre salvarea prin artă, unic în felul său, pasionant, atașant.

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright ©2011 Bookblog.ro