bookblog.ro

Cinci capitole de limba engleză pentru profesioniști

Scris de • 13 October 2012 • in categoria

Titlu: Manual de limba engleză pentru profesioniști
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2012
Numar pagini: 630
ISBN: 978-973-46-2644-1
Cumpara cartea

Categoriile-țintă cărora li se adresează acest manual bilingv român-englez sunt: profesioniștii din domeniul afacerilor și cel juridic; profesorii și studenții de la științe economice, drept, litere etc; trainerii, avându-se în vedere abordarea comparată a practicilor specifice întâlnite în România și în mediul anglo-saxon; profesorii de limbă engleză profesională pentru domeniile ce corespund manualului de față; traducătorii, care au nevoie de o terminologie de specialitate exactă și de nivel înalt, precum și persoanele de naționalitate străină care doresc să inițieze afaceri în România.

Manual de limba engleză pentru profesioniști este împărțit în cinci mari teme: Administrație, Drept, Finanțe, Contabilitate și Secretariat. Cele cinci capitole: „Cum să pornești o afacere în România”, „Engleza juridică”, „Operațiunile bancare în România”, „Contabilitatea în România” și’ Activități de secretariat”, reușesc să acopere o arie largă din domeniile profesionale existente la ora actuală.

Fie că se dorește înființarea unei firme în România sau începerea unor operațiuni bancare, cartea este mai mult decât un ghid util, este un îndrumar exact pentru a rezolva situații de care profesionișii din domeniul afacerilor sau cel juridic se lovesc în mod constant.

Deosebit de utile sunt anexele de la sfârșitul manualului unde sunt redactate specimene din modele de extras de cont, modele de contract, modele de ordin de plată, elemente de discurs, expresii utile etc.

Manualul este o resursă utilă în bibliografia de specialitate prin profesionalismul transmiterii de informații, dar și prin modul facil în care această resursă poate fi folosită cu succes de către oricine dorește o aprofundare pertinentă a limbii engleze profesionale și nu numai.

Nu în ultimul rând, manualul se diferențiază de altele care abordează aceleași teme prin autorii cu o bogată experiență și expertiză în domeniile tratate în carte. Cătălin Drăcșineanu este cadru universitar cu studii și practică de specialitate în străinătate și cu o experiență de peste 15 ani de predare a limbii engleze. De asemenea, Radu Haraga este manager financiar și deține numeroase calificări profesionale în management și contabilitate obținute în Anglia, SUA și România.

    Categorie: | Autor: | Editura:    Lasa un comentariu

    Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

    Citeste si

    Copyright ©2011 Bookblog.ro