bookblog.ro

Alchimistul

Scris de • 29 October 2013 • in categoria

Titlu: The Alchemist
Autor:
Rating:
Anul aparitiei: 2004
Numar pagini: 181
Cumpara cartea

Din când în când mai avem nevoie de cărți optimiste, care să te îndemne la acțiune şi perseverență, aşa, ca aceasta. Este o încercare de a te trezi din cotidian şi de a te determina să faci exact ceea ce-ți dorești să faci.

Cartea vorbește despre legenda personală a fiecăruia şi despre cum nu ar trebui să ezităm să ne urmăm visele. Asta face un păstor andaluz, Santiago, care nu ezită să-şi părăsească casa pentru a pleca în căutarea unei comori prin deșert, tocmai la piramide.

Călătoria lui este presărată cu prezenţe marcante: o ţigancă tânără şi frumoasă, un bărbat care îşi spune rege şi un alchimist. Este un drum de iniţiere în care ajunge să înţeleagă pe propria piele multe adevăruri general valabile.

Alchimistul este genul de scriere din care extragi citate pe care le păstrezi sau pe care o percepi ca deschizătoare de drumuri. O poţi privi ca pe un îndemn spre a căuta propria comoară, Coelho având un mod foarte frumos de a spune că „Pe fiecare om de pe faţa Pământului îl aşteaptă o comoară undeva.”, dar “Când ne aflăm în faţa marilor comori, nu le vedem niciodată.”

Este un fel de manifest pentru curaj, pentru că autorul explică cum toţi ştim atunci când suntem mici care este legenda noastră personală, destinul nostru, vocaţia noastră, dar apoi, când creştem, din cauza dezamăgirilor de care ne izbim şi fricii pe care o acumulăm, uităm care este rostul nostru în lume şi începem să orbecăim.

„Când îţi doreşti un lucru, tot Universul conspiră pentru ca să-ţi realizezi visul, spuse Alchimistul, repetând cuvintele bătrânului rege.”

*În plus, la eMAG găsești toată luna octombrie The Alchemist cu 15% reducere! Și au transport gratuit pentru orice comandă de cărți.

 • Plusuri

  Lectură captivantă

 • Minusuri

  Idei facile şi superficiale pe alocuri

 • Recomandari

  Celor care apreciază cărţile motivaţionale

Categorie: | Autor: |Citeste cele 3 COMENTARII si spune-ti parerea!

 1. Poligraf spune:

  Mai degraba – Alchimistul- seamana cu un personaj in halat alb cu eprubete in mana si care incearca sa descopere aurul din nimca.

  raspunde

 2. Simona Musca spune:

  Cred ca ar fi cazul sa comenteze doar cine a citit cartea. E mult, mult mai mult decat o carte motivationala.

  raspunde

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeste si

Copyright ©2011 Bookblog.ro