bookblog.ro

365 de zile care au marcat istoria omenirii

Scris de • 7 November 2014 • in categoria

Titlu: 365 de zile care au marcat istoria omenirii
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2012
Traducere:
Numar pagini: 608
ISBN: 978-606-600-105-2
Cumpara cartea

Este adevărat că în fiecare zi a anului are loc un eveniment istoric, iar Marsh şi Corrick reuşesc să strângă la un loc fix 365 dintre zilele care au marcat istoria omenirii.

Această enciclopedie istorică îţi oferă informaţii prin articole relativ scurte însă concise. Astfel poţi să afli când a fost inventat Ordinul Jartierei, cât timp a domnit Ramses, cum Viena este salvată de turci în timp ce se inventează croissantele şi cappucino-ul sau cum dispare Sherlock Holmes în cascadă.

Deşi poate multe poveşti vă sunt cunoscute, cu siguranţă veţi găsi şi lucruri pe care nu le ştiaţi. Ce am apreciat la această carte este faptul că nu este deloc plictisitoare, ceea ce te-ai putea aştepta de la o carte ce îţi prezintă data şi evenimentul. Ei bine, nu, regăsim întâmplări şi personaje din toată lumea de la Europa la America, de la Caesar la Hitler.

Ce mi-a plăcut să fac este să răsfoiesc cuprinsul cărţii şi să caut subiectele pe care le-am considerat cele mai importante din punctul meu de vedere. Aşa mi-am făcut o listă cu 5 evenimente sau personaje cruciale în evoluţia omenirii. Vă invit şi pe voi să căutaţi cele 5 întâmplări pe care le consideraţi foarte importante. Ale mele sunt:

1. 5 ianuarie 1859: Alexandru Ioan Cuza este ales principe al Moldovei.
2. 12 ianuarie 1519: Omul care a transformat, prin căsătorie, Austria într-o mare putere.
3. 1 martie 1810: Se naşte Frederic Chopin.
4. 30 aprilie 1945: Hitler se sinucide.
5. 9 noiembrie 1799: Lovitura de stat a lui Napoleon.

  • Plusuri

    Ideea originală a celor doi autori este foarte bună şi eficientă pentru cei care vor să găsească răspunsul la curiozităţile legate de istorie.

  • Recomandari

    Tuturor celor pasionaţi de istorie.

Categorie: | Autor: | Editura:Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeste si

Copyright ©2011 Bookblog.ro