bookblog.ro

Amestec de simțuri și amintiri

Titlu: Gustul, mirosul și amintirea
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2013
Numar pagini: 245
ISBN: 978-973-50-3996-7
Cumpara cartea

Amintiri desprinse parcă dintr-o altă lume, magică și plină de culoare, chiar și în cele mai grele momente.

Înainte de a începe, propriu-zis, această recenzie, trebuie să vă mărturisesc faptul că nu sunt un cititor atât de înverșunat de memorii/jurnale. De aceea, eram chiar curioasă de modul în care se va desprinde povestea artistei plastice Anamaria Smigelschi din acest volum intitulat sugestiv Gustul, mirosul și amintirea . Este, într-adevăr, o excursie în timp, însoțită de toate simțurile sau, cum spune chiar autoarea, o colecție de povești: Ceea ce veți citi, dacă veți avea răbdare, este absolut, perfect, strict adevărat! Nimic, nici nume, nici cuori, nici situații, nu este inventat. Pe de altă parte, e inutil să adaug că nu este totul. Nu pot și nici nu vreau să fac mărturisiri complete, nu e o autobiografie, nu e un volum de memorii, sunt niște picături colorate, vesele, nostalgice sau triste, niște proze-lițe. Sunt poveștile mele. [Citeste tot Articolul]

Citeste cele 3 COMENTARII si spune-ti parerea!

Luna-Betiluna,Dora-Minodora si gradina

Titlu: Luna-Betiluna,Dora-Minodora si gradina
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2009
Numar pagini: 24
ISBN: 978-973-47-0779-9

Ilustraţii de Anamaria Smigelschi

Grup de vîrstă: 3-6 ani

Despre Luna-Betiluna si Dora-Minodora pot scrie numai cu sufletul fostului copil care-si regaseste o carte draga si vrea sa o reciteasca cu luciditate de parinte. Oare o sa-i placa copilului meu la fel de mult cum mi-a placut mie? Chiar s-a schimbat generatia actuala sau copiii raman tot copii?

Cele doua papusi-surori, aproape identice, caci una e mai grasuta iar alta are parul rosu, despartite printr-un complot, se cauta intr-o gradina de flori, prilej bun pentru micul cititor sa invete cate ceva despre plantele personificate jucaus: Nebuna-Matraguna, Regina-rea-Ciulina sau Dalia Rozalia. Textul este ritmat si usor de retinut, peste ani mi-am amintit de tipetele papusii ramase in copac, "Ce ma fac, ce ma fac, cocotata in liliac?"

[Citeste tot Articolul]

Citeste cele 11 COMENTARII si spune-ti parerea!

Copyright ©2011 Bookblog.ro