bookblog.ro

---

Turneu de lansare “Basmul cămilelor” de Marin Mălaicu-Hondrari

Scris de • 6 June 2024 • in categoria Stiri

Recent apărută la editura Pandora M, cartea Basmul cămilelor  de Marin Mălaicu-Hondrari, cu ilustrații de Adela Maria Calistru, o poveste pentru copiii de toate vârstele, își începe seria de întâlniri în țară cu publicul din SibiuBrașov și Timișoara.

În săptămâna 10-16 iunie sunteți așteptați la întâlnirile cu Marin Mălaicu-Hondrari:

  • Sibiu - marți, 11 iunie, ora 19:00 – Librăria Humanitas Constantin Noica (str.Nicolae Bălcescu nr.16)
  • Brașov – miercuri, 12 iunie, ora 18:00 – Librăria Humanitas (Piața Sfatului nr.16)
  • Timișoara – vineri, 14 iunie, ora 17:00 – Librăria La Două Bufnițe (Piața Unirii nr.11)

Vom discuta despre literatura pentru copii, despre cum se scrie și cum se citește și, desigur, despre cămila din această poveste care va fi îndrăgită atât de cei mici, cât și de cei mari. Cămila aceasta e o ființă neliniștită și gânditoare. Dar, mai presus de orice, ea tânjește după ceva. Cum după ce? După tovărășia altei cămile, bineînțeles – cealaltă cămilă singuratică aflată la capătul cel mai îndepărtat al lumii. Pentru că nimic nu e ușor în viața unei cămile, nici a noastră nu va primi totul de-a gata, ci va trebui să treacă printr-o sumedenie de încercări până-și va găsi perechea (sau va fi găsită de ea). Ca în orice basm, avem obstacole, probe de trecut, ființe miraculoase și de multe ori enervante și un final cât se poate de fericit.

„Mereu mi-am dorit să citesc o carte despre suratele noastre, cămilele. Noi, oamenii, cocoșaţi de griji din naștere, ele, cocoșate de entuziasm. Cu o mână de nisip și-o copită de verdeaţă, plus un dram de veselie, totul merge ca pe roate. Că așa-i în basme.” – Marin Mălaicu-Hondrari

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright ©2011 Bookblog.ro