bookblog.ro

---

Pantazi și Perspektiv – noi colecții Litera de literatură română contemporani for fi lansate la Bookfest 2024

Scris de • 29 May 2024 • in categoria Stiri

Editura Litera are plăcerea de a anunța lansarea a două noi colecții dedicate scriitorilor români contemporani: Perspektiv, o colecție de nonficțiune (eseu), și Pantazi, o colecție de ficțiune (proză scurtă și roman), ambele coordonate de poetul, prozatorul și eseistul Cosmin Perța. Cele două proiecte editoriale vor fi prezentate publicului la Salonul Internațional de Carte Bookfest 2024 (29 mai – 2 iunie).

Primele volume din colecția Perspektiv sunt: Despre gândirea care devine corp de Laura Ilea, Știința minciunii responsabile. Tratat de embolii culturale de Felix Nicolau, Simulacru și război. Discursul politic în postistorie de Arthur Suciu și Cărți de bun gust. Jurnal de lectură de Călin Torsan.

Perspektiv este o colecție de volume cu un stil eseistic fluid, cu tematică și valoare culturală, îndreptat înspre discuțiile cele mai actuale din zona filosofiei, antropologiei, studiilor culturale sau de gen, studiilor literare, studiilor media, de psihologie sau de istorie. 

Autorii noștri sunt cadre universitare sau profesioniști cu expertiză în domeniile lor de activitate care propun noi perspective culturale asupra unor teme de interes din diferite domenii de specialitate, într-un limbaj accesibil și cu puncte de vedere originale. Urmărim abordările dinamice, polemice, care propun dezbateri critice și deschid calea spre dialog.“ – Cosmin Perța

Eveniment la Bookfest 2024 (Romexpo, Pavilion B2) – lansarea colecției Perspektiv

Sâmbătă, 1 iunie, ora 12.00 la Scena Arca

Participă: Laura T. Ilea, Arthur Suciu, Călin Torsan, Felix Nicolau, Ovidiu Șimonca, Cristian Bleotu, Alexandru Racu, Cosmin Perța

Primele titluri ale colecției Pantazi sunt: Steaua Divină de Violeta Berea, Viața mea în 1984 de Gelu Diaconu, Seara, după ora 9 de Delia Hügel, O moarte cum tu nu ai putea avea de Ciprian Măceșaru și Aceste iubiri care ne macină de Antoaneta Zaharia.

În colecția Pantazi, Cosmin Perța promite că cititorii vor găsi „voci expresive, subiecte actuale, vii, autori care stăpânesc tehnicile de scriere, știu să spună o poveste, să mențină un ritm adecvat, să imerseze cititorul în ficțiune oferindu-i o experiență intelectuală, emoțională și senzorială. Mizăm pe autori noi, proaspeți, cu potențial real de a deveni scriitori reputați în scurt timp, dar și pe autori deja consacrați cu expresie narativă impactantă și recognoscibilă. Două coordonate sunt urmărite constant în selecția titlurilor: povestea, care trebuie să fie convingătoare și incitantă, și stilul, care dă unicitate expresiei și originalitate întregii construcții narative.“

Eveniment la Bookfest 2024 (Romexpo, Pavilion B2) – lansarea colecției Pantazi

Sâmbătă, 1 iunie, ora 14.00 la Scena Arca

Participă: Delia Hügel, Antoaneta Zaharia, Violeta Berea, Ciprian Măceșaru, Gelu Diaconu, Ștefania Mihalache, Irina Georgescu Groza, Cristina Chira, Andrei Gogu, Doru Mareș, Cosmin Perța.

Identitatea vizuală a colecțiilor Perspektiv & Pantazi este opera artistului Laurențiu Midvichi, care a realizat conceptul grafic și logourile, coperțile volumelor fiind ilustrate cu lucrări originale.

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright ©2011 Bookblog.ro