bookblog.ro

Iubirile de altădată

Scris de • 6 July 2013 • in categoria

Titlu: Floarea pasiunii
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2013
Traducere:
Numar pagini: 168
ISBN: 978-973-724-471-0
Cumpara cartea

„- Oh, draga mea!Unchiul Alfonso era îndrăgostit într-un mod foarte diferit. Atunci se iubea altfel. Ne-am iubit timp de patru ani împotriva voinței familiilor noastre, de trei ori am plănuit să murim, și totul era pregătit pentru o răpire. Când s-au aflat toate astea, au sfârșit prin a-și da consimțământul. Dragostea era un roman atunci!
- Și acum?
- Proză, draga mea.”

Matilde Serao, una dintre cele mai îndrăgite scriitoare italiene de la sfârșitul secolului XIX și începutul secolului XX, (părinții: tatăl grec și mama italiancă) ne invită într-o călătorie în timp pentru a descoperi povești de iubire din sudul Italiei sau din Napoli al acelor vremuri.

Cartea Floarea pasiunii este o colecție de povestiri scrise cu mare măiestrie, o frescă a societății italiene realizată prin abordarea unor teme precum poziția femeii în societate, libertatea iubirii, prejudecățile, sărăcia sau bogăția.

Descrierile arhitecturale împreună cu acea dolce vita specific italienească fac o combinație câștigătoare. Mi-au încântat ochii pasajele tensionate, momentele pasionale, trădările și deziluziile precum și personajele - de la soții care înșală la iubiți care sunt gata să se sacrifice pentru acea unică femeie pe care o iubesc.

O povestire care mi-a rămas foarte dragă este „Fals în scriere”. Sunt trei scrisori ale unei domnițe către același bărbat. Trei scrisori total diferite, fiecare dintre ele spunând altceva, descriind parcă altă persoană de fiecare dată. În primă fază femeia se simte ofensată că un bărbat i-a putut face complimente și a putut spera la atenția ei, apoi este îndragostită nebunește de acest bărbat, viața nu ar avea sens fără el și ar fi o femeie pierdută…iar în ultima scrisoare este devastate, totul trebuie să se termine, așa o relație incorectă nu mai poate continua. Trăirile femeii care trimite aceste scrisori către amantul ei sunt atât de diferite încât autoarea se întreabă, ca și noi toți de altfel, oare în care dintre scrisori domnița a fost sinceră?

  • Plusuri

    Italia, Napoli, povești de iubire.

  • Recomandari

    În general fetelor cred că le va plăcea mai mult aceasta carte, dar o recomand tuturor, este o carte relaxantă, plăcută.

Categorie: | Autor: | Editura:Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeste si

  • Dolly Alderton - Fantome

Copyright ©2011 Bookblog.ro