bookblog.ro

Ce naiba se întâmplă cu viața mea?

Scris de • 19 January 2022 • in categoria

Titlu: Confesiunile unei ratate trecute de 40 de ani
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2020
Traducere:
Numar pagini: 555
ISBN: 978-606-793-947-7

„Salut și bine ați venit la Confesiunile unei Ratate trecute de 40 de ani, podcastul ce i se adresează oricărei femei care se întreabă cum naiba a ajuns în situația asta și de ce nu este viața așa cum și-a imaginat-o! Oricui și-a analizat viața la un moment dat și și-a dat seama că nu așa fusese Planul. Oricui a avut vreodată impresia că a greșit ceva sau că a ratat vreo ocazie. Oricărei femei care încă se străduiește cu disperare să găsească o soluție, în timp ce toți cei din jur fac prăjituri fără gluten.”

Așa începe cartea Alexandrei Potter și noi toate ne putem identifica cu mesajul și target-ul autoarei. Pentru că noi toate, trecute sau nu de 40 de ani, ne-am întrebat la un moment sau altul de ce viața nu pare a fi ceea ce ne-am imaginat și cum se face că am ratat ocaziile acelea senzaționale care ar fi făcut ca totul să fie mai ușor, mai interesant, mai plin de pasiune și sens.

Nu știu dacă vârsta de 40 de ani este un prag care marchează trecerea într-o altă etapă din viața unei femei și atrage după sine ceea ce poate fi considerată criza vârstei de mijloc. Personal, nu cred în cifre care declanșează întrebări existențiale, cred că oricine poate trece prin tot felul de dezbateri interne și procese de dezvoltare la orice vârstă și în orice moment al vieții, dar cartea Alexandrei Potter, deși include cifra 40 în titlu, are meritul de a aborda cu umor și inteligență problema timpului care trece inevitabil și care ne face să evaluăm continuu unde ne aflăm și ce facem cu șansele, oportunitățile și visele pe care viața ni le scoate în cale. La 40 de ani, la 20, la 30, la 50... și oricând.

O afacere care intră în faliment, o logodnă promițătoare și o poveste de dragoste care se destramă în mod neașteptat, niște conturi bancare cam goale o fac pe Nell Stevens să se întrebe: ce naiba se întâmplă cu viața mea ? O întrebare legitimă, complicată și care cere neapărat niște răspunsuri și niște decizii. Nell se mută din însorita Californie înapoi în Londra ploioasă și aproape veșnic înnorată. Devine colega de apartament a unui bărbat însurat, cam misterios și care își petrece săptămâna în Londra, unde lucrează, și week-end-urile cu familia, la țară. Nell nu are job, toate prietenele ei sunt căsătorite, au copii și joburi de succes. Rețelele sociale, cum ar Instagramul, unde Nell are un cont, o fac să se simtă ratată și inadaptată, făcând-o să se compare mereu cu realitatea filtrată și modificată a celorlalți.

Alexandra Potter

Alexandra Potter

Singura ei oportunitate profesională este să scrie necrologuri, și acceptă acest job neconvențional pentru a se întreține. Se împrietenește cu o văduvă carismatică, iar ceea ce urmează este povestea unei prietenii între două femei de vârste diferite, cu experiențe de viață diametral opuse, dar care se ajută una pe alta să facă pace cu pierderile, durerea, despărțirile și să își găsească din nou curajul de a da o șansă iubirii.

Confesiunile unei ratate este o carte frumoasă, plină de umor și inteligență despre noi toate și despre minunatele vârste pe care le trăim.

  • Plusuri

    Stilul narativ emoționant, frumos, inteligent care transformă povestea lui Nell în povestea noastră, la orice vârstă.

  • Recomandari

    O carte despre viață, iubire, speranță și împlinire. Despre ceea ce putem realiza atunci când încetăm să ne comparăm cu alții.

Categorie: | Autor: | Editura:Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeste si

Copyright ©2011 Bookblog.ro