bookblog.ro

Explicații științifice la superlativ

Titlu: Despre viață și moarte
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2013
Traducere:
Numar pagini: 132
ISBN: 978-606-587-144-1
Cumpara cartea

„Am putea să ne raportăm la întreaga creație într-un mod leneș, doar prin puterea gândului. Nici strămoșii noștri n-au putut face mai mult. Însă investigația științifică atentă a înlocuit uimirea și miturile poetice cu ceva asemănător unui mecanism real, iar la momentul actual putem vedea modul în care s-a dezvoltat întregul Univers din oul său primordial. Cum a fost produs acel ou rămâne încă un mister, dar porțiunea de ignoranță cu privire la origini nu ar trebui să ne facă pesimiști față de întreaga istorie a Universului, așa cum a relevat-o știința, nici în legătură cu desfășurarea cosmică prin care am ajuns de la acel moment inițial până în ziua de astăzi.” [Citeste tot Articolul]

Spune-ti parerea!

Amprenta lui Galileo. Cele zece mari idei ale stiinţei.

0Autor: Peter Atkins
Rating: 5 stele - Peter Atkins - Amprenta lui Galileo. Cele zece mari idei ale stiinţei. rating - recenzii carti
Editura: All

Peter Atkins - Amprenta lui Galileo. Cele zece mari idei ale stiinţei. - recenzie cartiJoseph Nye Jr. vorbeşte la un moment dat despre "paradoxul abundenţei", spunând că deja există prea multă informaţie şi că miza nu o mai constituie accesul la aceasta ci capacitatea de a o filtra şi de a o selecta, de a face faţă acestei avalanşe informaţionale. În acelaşi sens, atunci când vreau să învăţ lucruri noi mai degrabă caut o carte decât să bat cărările internetului, riscând să dau peste date greşite. Mă gândesc că din moment ce este publicată şi dacă mai are pe coperta patru şi câteva aprecieri, sunt mai multe şanse ca acolo să găsesc informaţii corecte.

Din punctul acesta de vedere (deocamdată) Amprenta lui Galileo este genul de carte care mă bucur că mi-a picat în mână, despre care acum ştiu că ar fi fost o lipsă dacă nu o citeam. Mai ales pentru o persoană de formaţie umanistă cum sunt eu, este chiar folositoare o carte care te învaţă ştiinţa astfel: Evoluţia, AND-ul, Energia, Entropia, Atomii, Simetria, Cuantele, Cosmologia, Spaţiu/Timp, Aritmetică. Nu devii un om de ştiinţă după ce citeşti cartea, dar cu siguranţă înţelegi mai mult din ce se întâmplă în jurul tău.
[Citeste tot Articolul]

Citeste cele 9 COMENTARII si spune-ti parerea!

Copyright ©2011 Bookblog.ro